Esszenciális immunerősítés ősszel

PRIMÉR EGÉSZSÉG

Itt az aranyló őszi napsütés,  vége a nyárnak, indul az ovi-suli, a különóra-munka, és saját magunkat is meg kéne tartani valahogyan. A hűvös és korán sötétedős napokon amikor kevésbé menedzselhető a “mindenjó”, na ekkor jön a gyengeség, nyűgösség, negatív hangulat,  ami a szervezet tartalékait kimeríti, s így ér el minket a fertőzések szivárványszínű hada. Ismerős? Van az a lehetőség, hogy megvárjuk az érkezésüket, majd a) félredobva mindent, b) továbbra is hajtva a kereket elkezdjük az intenzív tünet-eltüntetést, jó esetben immunerősítünk a nagyi fokhagymás receptjei alapján. De vajon kell e- nekünk a szenvedés?

 

 

Az esszenciák itt jönnek képbe: VALÓSÁGOS CSEPPBOMBÁK az egység és egészség megtartásának útján, hisz helyes alkalmazással mellékhatások nélkül, holisztikusan hatnak – azaz mind a testet, mind pedig az érzelmi állapotot képesek felemelni. Molekuláris struktúrájuk, és Fény-esszenciájuk által magasabb energiaszinthez, jobb fókuszhoz, és koncentráltabb memóriához juthatunk. Íme, néhány kedvenc keverék, amely segít távol tartani a fertőzéseket, és erősíti testi-, lelki immunrendszerünket.

Mehetnek az aromalámpába, diffúzorba, a kocsiban párologtatózsákocskára, párnára, csuklóra, pulzuspontra cseppentve, masszázs-, és testolajba, s emellett használhatjuk párájukat ihletőnek is, összekötve az életbeli változások gördülékeny megélésének szándékával.

 


Készítsétek el őket otthon, vagy figyeljétek a workshopos programkiírásokat, és elkészítjük őket közösen, nyugodt körülmények között, egy tea mellet.


 

ESSZENCIACSEPP

RECEPTEK

Jucus kedvenc esszenciamixei ősszel | KLIKK a névre!

  HAJNALMEDITÁLÓ © 


ÖSSZETEVŐK


2 csepp Borsmenta
1 csepp Tömjén
2 csepp Citrom


HATÁSA


 A tömjén az érzékszervek befelé fordítását segíti, a citrom frissít, nem engedi a lassú visszalvást és valamifajta megmagyarázhatatlan, ok nélküli örömmel tölti fel a lelket. A borsmenta elősegíti az összeszedettséget.


ALKALMAZÁSA


A hajnali elcsendesüléshez használjuk, még mielőtt meginnánk az első gőzölgő kávénkat (pörgetőnket). Tegyünk egy simításnyit a halántékunkra, hogy a borsosmenta felfrissítse az idegrendszerünket. Engedjük kialakulni lassan a csendes figyelmet, amely nem választ tárgyául elme kreálta gondolatokat. Helyett merüljünk el a végtelen tér tiszta ürességében.

A korai meditáció után végezzünk el három kör napüdvözletet, és a nap frissen, letisztultan folytatódik majd!

 MEGELÉGEDETTSÉG ©


ÖSSZETEVŐK


2 cs Bergamott
2 csepp Cédrus
1 csepp Tömjén
1 csepp Narancs

 


HATÁSA


A bergamott és a naracs mediterrán melege, és frissessége szinte mindenkiben felkelti az elégedettség, és életöröm állapotát. Ehhez társul a tömjén szakrális erőket közvetítő, és a cédrus komolyságot, stabilitást hordozó közege.


ALKALMAZÁSA


Használd ezt a keveréket bármikor, ha rádtör egy uralatlan hangulat, egy szomorúság, gyengeség, erőtlenség, vagy a hiány megmagyarázhatatlan érzete.
Engedd magadba az esszencia hatását, és lassan ébreszd fel a hálát magadban mindenért, amivel a Lét önmagadra próbál ébreszteni. Mondj köszönetet mindazokért a körülményekért és kapcsolatokért, amelyekben részed lehetett életed során. A hideg zuhanyokért, és az elengedés szükségszerű pillanataiért is!

 

MOST ©


ÖSSZETEVŐK


2 csepp Elemi
2 csepp Fenyő
1 csepp Bazsalikom
1 csepp Rozmaring


HATÁSA


A bazsalikom fűszeres, mindent átható éteri párája utat nyit a mély tudati rétegekbe, ahol a fenyő és a rozmaring éles aromája a sejtek szintjén megébreszti a testet, és fenntartja az éber figyelmet arra, ami éppen Van. Az elemi különleges illata feloldja a világ racionális objektumorientált képzeteit, és megnyit a világ misztikus oldalának megértése felé.


ALKALMAZÁSA


Amikor nincsen kötődésed a belső lelki folyamatokhoz, nem érzed a flowt, és nem is mennek túl jól a dolgok. Ekkor vesd be a Most keveréket, ami kitisztítja a tudat terét, szinte kisepri belőle a zavaros, céltalan gondolatokat, melyek függönyként takarják el előlünk a végtelen kék ég mindent tartalmazó ürességét.

SZIKRA ©


ÖSSZETEVŐK


2 csepp citromfű
1 csepp levendula
1 csepp rozmaring
1 csepp limett


HATÁSA


Friss, virágos, citrusos, fűszeres. Azokra az időszakokra, amikor nehezebb a fókuszálás, nő a szétszórtság, nincs jelenlét, alacsony az energiaszint, nem elérhető erő a rendszer újraindítására.

 


ALKALMAZÁSA


Evvel a keverékkel gyakorolj borulást, mantrázz, engedd el azt, amit szeretnél megoldani.

Tedd félre a belső terheket, és vond ki belőle az energiát!

MANIFESZTÁLÓ ©


ÖSSZETEVŐI


2 csepp bergamott
2 csepp ciprus
1 csepp grapefruit
1 csepp szerecsendió


HATÁSAI


A Manifesztáló esszenciakeverék a belső álmodás során felgyűlt csend-energia bölcs felhasználásában segít. Amit a tárgy-nélküli terességben felismerésként ajándékként kaptál, és érdemes a továbbadásra, a Manifesztáló lehelletében gyakorlati pályára kerülhet.


ALKALMAZÁSA


MÉH-ERŐ ©


ÖSSZETEVŐI


1 csepp ylang-ylang
2 csepp levendula
1 csepp geranium
1 csepp citrom


HATÁSAIALKALMAZÁSA


TELJ-ERŐ


ÖSSZETEVŐI


2 csepp bergamott
2 csepp bazsalikom
2 csepp ylang-ylang
1 csepp fahéj
1 csepp cédrus
1 csepp lime


HATÁSAIALKALMAZÁSA


IMMUNNYUGALOM ©


ÖSSZETEVŐIALKALMAZÁSA


1 csepp szegfűszeg
2 csepp fahéj
1 csepp borsosmenta
1 csepp majoránna

♦ HOGYAN KÉSZÍTSÜK EL A KEVERÉKEKET?


» Egy 5/10 ml-es gyógyszertári üvegfiolában keverjük össze a megadott mennyiségeket, illetve ezeket felszorozhatjuk.
» Hagyjuk érlelődni a keveréket 1 hétig.
» Szagoljuk meg, és döntsük el, vágyunk e további módosításra, ha igen: tegyük azt meg.
» Ha nem, akkor a keverékünk készen áll a felhasználásra.

 

♦ HOGYAN HASZNÁLHATJUK AZ ELKÉSZÍTETT KEVERÉKEKET?


» Diffúzorban porlasztva a légtérbe juttathatjuk, ami egyenletes eloszlást biztost a légtérben. Biztosítja a kórokozók távolmaradását, megakadályozza a továbbfertőzést. A hangulatot észrevétlenül, finoman módosítja, anélkül, hogy erőteljes illathatással kéne megbirkóznunk.
Ez a metódus alkalmas tanhelyiségek, kezelőhelyiségek, terápiás helyiségek, munkaterek belélegeztetésére.

» Hordozóolajba cseppentve (kókusz/jojobaolaj)
Ez a módszer alkalmas olajalapú parfümként való felhasználásra, masszázsolaj készítésére, és házi készítésű krémekbe való adagolásra, amennyiben a keverék hatóanyagai megfelelnek a választott célnak. Fahéj, szegfűszeg esszenciát arcápolásban nem használunk, citrom illóolajat pedig csak minimális UV sugárzást adó hónapokban, vagy éjszakára.

» Zsebkendőre cseppentve inhaláljuk

 

♦ KEVERÉSI, HIGÍTÁSI ARÁNYOK, BIZTONSÁG


Inhalálás: 1 l vizbe 5 csepp illóolaj
Fürdő: Egy kádnyi vízbe 5 csepp illóolaj, tejben, mézben elkeverve
Borogatás: 1 l vízhez 5-6 csepp illóolaj
Masszázs: 20 ml bázisolajhoz 10 csepp illóolaj [2,5%-os oldat]
Helyi bedörzsölőszer: 20 ml bázisolajhoz, vagy alkoholhoz 20 csepp
illóolaj [5%os oldat]

 

Latest Features

Expert advice and in-depth features for a healthy life

Esszenciális immunerősítés ősszel

PRIMÉR EGÉSZSÉG Itt az aranyló őszi napsütés,  vége a nyárnak, indul az ovi-suli, a különóra-munka, és saját magunkat is meg kéne tartani valahogyan. A hűvös és korán

Vipassaná, az élet sója

  Kedvesek, megérkeztem a nyári hipercsendes elvon(ul)ásról, s így már testben és tudatban is ráhangolódva  a hétköznapokra, elérkezett az idő, hogy papírra vessem soraimat. Ha egy Lény is inspirációt kap a dhamma ezen csendes útjára lépni, magáról tapasztalatot nyerni, akkor lenti pár szó a lehetséges legnemesebb célját érte el… Legyen mentes minden érző lény!

AMBER Bronzosító Napolaj – AJÁNDÉK RECEPTED!

Még nincs vége a nyárnak, a Nap sugaraiban fürdőző bőrünk továbbra is igényli a természetes védelmet. Ha nem szeretnél kemikáliákkal bajlódni, az AMBER napolaj receptje egyszerű, és hatékony

Év végi öko-wellness workshopok

2016-os workshopjaim Kedves öko-tudatos barátaim, ebben a bejegyzésben tájékozódhattok a 2016-ban választható workshopokról ökologikus háztartás-életmód-testápolás témájában. Természetesen továbbra is várlak Benneteket egyéni "ÉLETMÓD" és szemléletváltó beszélgetésekre,

Az a csodálatos…Elemi olaj

Egy szakrális csepp: ELEMI Ha az illata alapján választhatnék a smaragdtábla 13 állítása közül egyet az elemire, hát ez volna az: Való, való, nincs benne kétség, biztos, megbízható.

Atipikus kelkáposztafőzelék

Gyors, könnyen előkészíthető, olcsó, egészséges, vegán étel. "Kelkáposztafőzelékhez mit szólnál? Nemneeem, Jucikám, nem szeretem. De finom ám az, tudod, és majd másképpen készítem el. Hmmm. Kel? Az

Hagyj üzenetet

 

Facebook