SZŐLŐMAGOLÓ Hidratálókrém

⋅ Általános-normál bőrállapotra és vegyes bőrre
⋅ Enyhén tág pórusú bőrre, zsírosodásra hajlamos vagy tisztátalan bőrre
⋅ Gyenge érfalú keringési rendszerre
⋅ Idősödő, érett bőrre
⋅ Érzékeny, irritált bőrállapotra
⋅ Gyulladt bőrállapot megelőzésére
⋅ Smink alá, nappali krémként is használhatod

⋅ Víz
⋅ Szőlőmagolaj
⋅ Avokádóolaj
⋅ Jojobaolaj
⋅ Sheavaj
⋅ Emulgeátor
⋅ Allantoin
⋅ Zöld tea kivonat
⋅ Illóolajak
⋅ Tejsav
⋅ Ecocert által elfogadott tartósítószer

Maradéktalanul beszívódó ápolás, zsíros utánérzés nélkül! Ez a könnyű hidratálókrém a szőlőmag érerősítő, s az avokádó lipidréteg-erősítő erejével a nap bármely pillanatában felüdülést nyújt a szomjazó bőr számára. Allantoin tartalma nyugtatja az irritált bőrfelszínt, sheavaj tartalmával pedig ismét bársonyossá, és természetes úton hidratálttá válik bőre.
A zöld tea kivonata antioxidáns hatásánál fogva hosszútávon megőrzi a bőrfelszín biológiai egyensúlyát, védve azt a szabad gyökök képződésétől, anti-aging hatású. A bőr stabilitása, a gyulladások megelőzése, és a feszes bőrfelszín kialakítása érdekében tömjén illóolajjal, ylang-ylanggal, gyömbérrel, télen citrommal vegyítve készül a szőlőmagoló hidratáló emulzió.

Glicerint, parabéneket, mesterséges szín-, és aromaanyagokat nem tartalmaz!

TÖMJÉNGYANTA, BŐRÖD ŐRE

A tömjénfa (Boswellia) a szappanfavirágúak rendjébe, a balzsamfafélék (Burseraceae)családjába tartozó növénynemzetség. Ezen nemzetségbe tartozó növények illatos gyantát termelnek, melyek közös jellemzője, hogy gyulladáscsökkentők.

A tömjénnek vagy olibanumnak nevezett gumigyanta ősidők óta ismert terméke a kereskedelemnek, amit az egyiptomiak és a föníciaiak már Kr. e. 1700-ban vallási szertartásaikon füstölőszernek használtak. A tömjénes füstölés szokását később a római- és görögkatolikus egyházak is átvették. A tömjén alkalmas meditációk és csendes pillanatok alkalmával és békés megnyugvást ajándékoz. A tömjén fogalma emlékezetek óta összefonódik a spiritualitással: segít megszabadulni a lelki szorongásoktól, gondterheltségtől, visszaadja a lélek erejét. Támogatja az energia összpontosítását, koncentrálja és állandósítja a figyelmet.  Csökkenti a lelki és szellemi kimerültséget, segít az érzelmi sebek elviselésében, a régmúlt terheinek elengedésében.

Tömjén a bőrápolásban

Bőrápolás esetén kimondottan jót tesz az élettelen, gyulladt, sebes-heges, vagy zsíros, ráncos bőrnek. A tömjén kozmetikai célú felhasználását elsősorban fertőtlenítő, sebgyógyító, gyulladásgátló hatásának köszönheti. A tömjénolajnak emellett bőrfiatalító hatást is tulajdonítanak: a bőrt puhává, rugalmassá és fiatalossá teszi, kisimítja a ráncokat. A tömjénnel a zsíros bőr is jól kezelhető, használatáak kifejezetten kiegyensúlyozó hatása van.