Tisztulás minden szinten, újjászületés mesterfokon!

Kedves olvasóm! Szeretnélek meginvitálni egy rövid látogatásra. Hogy miért és hová? Mert tavasz van, mert itt az idő, hogy mi is megújuljunk, hogy egy kicsit fellélegezzünk a mindennapi rutinból, aminek egyik ősi, és egyben legaktívabb módja a LÉBÖJT.

TARTSATOK KÁLLAY ILDIKÓVAL, az Életkert gazdasszonyával!

Kállay Ildikó makrobiotikára épülő recepteskönyvét már ismerhetitek, de most valami másról lesz szó! Sokunk nagy örömére összeállt, és elérhetővé vált annak a méregtelenítő kúrának a leírása, amit ő maga dolgozott ki, évek hosszú tapasztalatával, és természetgyógyászati tanulmányaira alapozva. Csodás fotókkal, és gazdag ismeretanyaggal találkozhattok a könyvben zöldségekről, gyümölcsökről, csírákról, és szuperfoodokról! Receptjeinek alapját a hazai zöldség és gyümölcsfajok képezik, de az egzotikumok kedvelői sem maradnak ötlet nélkül!


Ez a könyv pont neked szól, ha az alábbi állítások rád is igazak:
– Néhány plusz kiló elveszítése jól jönne
– Kicsit könnyíteni szeretnék a kiválasztó szerveimre háruló terhelésen
– Testi-lelki jó közérzetemet szeretném növelni
– Alacsony a mindennapi energiaszintem, energiatöbbletre szeretnék szert tenni
– Szeretném a bőrömet felfrissíteni, kitisztítani
– Szeretnék egy próbát tenni, mert kíváncsi vagyok, van e akaraterőm

 Az e-book tartalmából: Miért böjtöljünk? Felkészülés a böjtre, tanácsok, gyakorlati praktikák. A léböjtre felkészítő béltisztítás módja. Délelőtti, frissítő italkeverékek és receptjeik. Hasznos zöldségeink, és gyógyhatásaik részletes bemutatása. Gyógynövényeink és azok gyógyhatásai. Délutáni és estére való levek, nyers levesek receptjei. Ételek és jótanácsok a böjt befejezése utáni időszakra.

RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL

Felkészülés

“Érdemes a tisztitókúra előtt már 2-3 nappal felkészítő napokat tartani. Aki eszik még húst, az ezeken a napokon mar feltétlen hagyja el, és érdemes kiiktatni a koffeines italokat is. Az első és második felkészülős napon ajánlott egy könnyű gyümölcs reggeli (ki, milyen gyümölcsöt szeret) esetleg néhány szem áztatott dióval, vagy más maggal. A harmadik és egyben utolsó felkészülési napon ajánlok egy egész napos almakúrát. Reggel, délben, és vacsira is alma, közben meg sok-sok víz. Ha éhes vagy, két étkezés között mindig igyál meg egy pohár desztillált vizet.”

 Egy ízletes vegetariánus, nyers vacsora a kúrát megelőző felkészülési napokra: Cukkíni pörkölt

Receptje a könyben elolvasható! 🙂

Délutánra, vacsorára is iható levek: Esti zabtejszínes céklalé

 

Hozzávalók: 1 cékla, 2 teáskanál sűrű zabtejszín. A céklát lepréseljük (vagy turmixoljuk) és felengedjük 3 dl desztillált vízzel. A tetejére

csurgatunk némi sűrű zabtejszínt ♥ Elkevergetjük.

“ A recepteket úgy állítottam össze, hogy az is könnyen meg tudja csinálni, akinek nincs lehetősége szabit kivenni erre az  időre, és dolgozni kell járnia. Ebben az esetben azt ajánlom, hogy az almás-zöldséges levekből készítsen magának 1 litert, ami kitart a munkaidő végéig. Az alma ugyanis az a gyümölcs, amit zöldségekkel is keverhetünk. Este, természetesen, egy friss zöldséglé legyen a vacsora náluk is ☺
 Ha valaki olyan szerencsés, hogy otthon tudja tölteni ezt az időt, akkor úgy válasszon a levek közül, hogy délelőtt igyon gyümölcslevet, délben és este a zöldséglevek közül válasszon olyat, ami a leginkább ízlik neki. Vacsoránál tehettek a turmixba pici zabnyákot is, hogy telítsen.
 A fő szabály: a gyümölcs tisztít és frissít, a zöldség gyógyít, a gabona táplál. Ezért ugyanebben a sorrendben fogyasztjuk őket a nap folyamán is. Mivel a délelőtti órákban a leghatékonyabb a méregtelenítési folyamat a szervezetünkben, ezért
eszünk reggelire tisztítást elősegítő, magas energiájú gyümölcsöket ☺
 A leveket elkészíthetitek turmixszal, gyümölcscentrifugával, vagy présgéppel is. Kinek mi áll rendelkezésére. Fontos megjegyeznem, hogy a centrifugával és préssel sajtolt leveket nem szabad töményen meginni, mert hirtelen rengeteg mérget képesek kioldani a sejtközi állományokból, ami kellemetlen testi tünetekkel járhat. Minimum háromszoros desztillált vízzel hígítsátok fel.
A leveket nagyon lassan kortyolgassátok, ízlelgessetek, „rágjatok” meg minden falatot. A lényeg, hogy legyen elég ideje az italunknak keveredni a nyállal, azaz amilázzal, (emésztőenzim) ami ezáltal előemészti, és jelzést ad a gyomornak, hogy „hahó kaja várható” ☺ Minél lassabban fogy el az ital, annál később leszel újra éhes. Ha teljes figyelmeddel az ételed-italod felé fordulsz, a szervezeted teljesen átéli azt, és jóval kevesebbel is beéred, ráadásul tovább is ellát energiával.  {…}
 Aki otthon tartózkodik a tisztító kúra során, és el kell mennie bevásárolni, ügyet intézni, ki tudja mi jöhet közbe …. Azt ajánlom, mielőtt elindulsz, idd meg a kedvenc levedet, és vigyél magaddal annyi gyógyteát, vagy tiszta vizet, hogy folyamatosan jóllakottság érzésed legyen. Nagy a kísértés a piacokon, üzletekben…. Ha jóllakottan mész, nem fogsz elcsábulni. De ha éhes vagy, nehéz ellenállni az illatoknak, amik csábítóak ugyan, de nincs bennük semmi, ami hasznodra lehet… Ezt ugye tiszta fejjel nagyon jól tudjuk, de ha éhesek vagyunk, a tiszta fejünkre már nem támaszkodhatunk ☺”

Nos, ugye Neked is tetszett a kóstoló? 🙂

A programot egy e-book formájában tölthetitek le, jelképes áron, 600 forintért. CD lemezre kiírva postán keresztül is igényelhetitek, persze a ráadódó anyagköltség fejében. Ildikó vezet Titeket végig a böjtön, ha igénylitek, és Skype segítséget is nyújt, hogy személyetekre szabott tanácsait használhassátok a megújulás érdekében. Köszönjük, Ildikó! 🙂

Ha kérdeznél, érdeklődnél, tedd azt bátran, itt, vagy az Életkert honlapon, e-mailen, vagy skype-on keresztül!

Sok boldogságot, és kellemesen méregmentes napokat kívánok minden kedves olvasómnak!

A böjt lélektanáról egy érdekes cikk itt: http://onmegvalositas.hu/cikk/bojt_folyamata

Gyönyörű tavaszt! 🙂

Judit