Ismét vegán sushi tekeredett a tényérra, igaz, nem rendelkezik a sushik legtöbb kritériumával, de ez manapság, a vegán pacalok korában már senkit nem zavar. Az első próbálkozáshoz képest érzek némi fejlődést, bár a külcsínt még mindig felülmúlja a belbecs.

Eme ebéd eredetileg egy vegán Buddha bowlnak készült főtt változatban, azaz minden egy tányérra kerül sok élelem, amit kedvelünk de a rizs olyan fincsin ragacsossá főtt, hogy muszáj volt elővennem az algalapokat is. Csavaros ötlet volt, én imádom a növényi halízt, és nem bánok egy kis extra ásványianyag bevitelt sem.

Elkészítési idő: kb 40 perc

Összetevők: gabonák, zöldségek, gomba, algalap

Allergének: –

 

Hozzávalók:
Zöldségek, megpárolva – sárgarépa, és egyéb gyökerek, brokkoli, édeskömény
Gomba, megpárolva, kevés kókusztejen megfuttatva
Paradicsomos kukorica+bab (konzervből)
Párolt spenót
Algalap
Rizs+Sárgalencse megpárolva

Egytálételként is fogyasztható, tele van fehérjével, és ásványi anyagokkal. Laktató, és finom, és szójamentes! Jó étvágyat! 🙂