Ma végre újabb felháborítóan gyors, finom, egészséges ebédünk volt. 😀

P1160468szatyorbolt2

Hát be kell lássam, hogy kevés alapanyagból is lehet csodát varázsolni, ha az a kevés minőségi. A megosztás oka most egyrészt az, hogy a hozzávalók a cukkini kivételével mind a közösségi platformként működő, termelői kincseket árusító Szatyorbolt polcairól származnak. Tehát, ez a mai ebédrecept egy Szatyor termékteszt is egyben.
A másik teszt a tegnapelőtti zabtej készítéséből félretett zabtejszín alkalmazása – az eredmény pedig krémesen fenomenális, a bírák örültek. 🙂

HOZZÁVALÓK:

✤ Bio tönkölytészta/ Naturgold márkájú/ 250 g/ 300 ft,-/ Szatyor

✤ Napraforgó olaj, hidegen sajtolt/ Szatyor✤ Majdnem egy egész hatalmas póréhagyma/ Szatyor

✤ Másfél cukkini kicsire szecskázva

✤ Parajdi só

✤ Zabtejszín

ELKÉSZÍTÉSE:

– A tésztát sós, olajas vízben puhára főzöm. Eközben felkarikázom a pórét, a cukkinit.
– Amint megfőtt a tészta, leszűröm, levét félreteszem. Jó lesz levesalapnak, mártásokhoz, vagy meleg itókának. A nyár még messze. 🙂
– Napraforgóolajon, sóval felteszem a zöldségeket egy szélesebb átmérőjű, vastag aljú inoxedényben. Párolom. Hozzáteszem a zabtejszínt. Ha túl sűrű, a tésztalével felöntöm kissé.
– Hagyom, párolódni a fedő alatt, hogy a póré ne reccsenjen a fog alatt.
– Amint kész az isteni zöldséges krémmártás, összeforgatom a fini tönkölytésztával.
– Pici borssal fűszereztem. Ajánlom még: szerecsendió, kurkuma, kakukkfű

Tányérra halmozva, lábasból, tálcáról, a párom hasáról,,,,.. csak mértékkel! 😀

Holnap is arra járok. Mit kértek? 😀
Feltétlenül ugorjatok be Ti is. Zamathegyvidék…. 🙂
Cím: VIII. kerület, Gyulai Pál utca 12. [Blaha Lujza tér megett]  

DSC_6945 copy

DSC_7118 copy