Tat twam asi


Te is Az Vagy

Üdv, kedves Látogató

Ez a honlap azért él, mert töretlenül bízom Bennetek. Abban, hogy egyre többen, és egyre gyökeresebb módon fogjuk meglátni életünkben azokat a tudati anomáliákat, amelyekkel létrehozzuk a saját “kis” szerencsétlenségeit, szenvedésteli élményeinket, s a nehézségekként felmerülő belső körülményeket.

Az idők során egyet megtanultam: egyszerűen csak muszáj elfogulatlanul fordulni saját magunk felé, ami a legtöbbször nehéz és fájdalmas, sőt, szinte már-már lehetetlen és embert próbáló feladat, de az egyetlen jelentős, valódi lépés emberi életutunkon.
Amikor egy-két önképromboló kapun átjutottunk már, akkor látjuk meg, hogy valódi szabadságunk rejlik ott, ahol a véleményeinket, megrögzött énképünket, s eddigi tudásainkat el merjük engedni, ott, ahol magunkra másképpen merünk tekinteni.

Ahol a rációként felfogott kondicionált gondolat már nem írja felül a Valóság spontán táncát, ott elszáll a totális létkontroll iránti kényszeres rögzülés.
E rögzültségektől szabadulni, maga a SZABADSÁG! A GONDOLAT, AZ ÉRZELEM, A VÁGYAKOZÁS SZABADSÁGA. Mert mindem vágy és kötöttség teljesen emberi.

A kérdés csak az, mennyire azonosulunk ezekkel a belső jelenségekkel. Mennyire vagyunk tudatában ezeknek, és végsősoron kialakult, szilárdnak tűnő énképünk változékony, tűnékeny mivoltának. Látjuk e mindezek mögött azt, aki e jelenségeket látja, és felfogja. Látjuk e, értjük e a belső hangként jelentkező végtelen intelligenciát.

Pajtásai vagyunk e Istennek, és intim társai Önmagunknak.

Csak legyél, halld meg a belső hangok által súgott jelzéseket, melyek az erő felé visznek Téged.

Én

A nevem Szente Kálmán Judit, 1977-ben, a skorpió havában érkeztem. 2006 telén indultam el befelé, hogy megismerjem a világot, annak minden csodájával, és félelemkeltő, ismeretlen oldalával. A motiváció adott volt, természetembe ültetve él a láthatatlanból mozgató okok felderítésének ösztöne, a rejtett titkok kikódolása. Autodidaktaként foglalkoztam asztrológiával, és jógatudománnyal. Tanultam energiagyógyászatot, tradicionális manuálterápiákat, stresszoldó technikákat, kranioszakrális terápiát, és mindeközben elkezdtem fejleszteni a GOODKARMA naturozmetikumok alapjait, elmélyülve az esszenciák világában – úgy éreztem, hogy a tanítások megértése és belátásszerzéseim nem engedik, hogy olyan munkával keressem a kenyerem, ami másoknak szenvedést hoz. Az ökologikus-emberbarát életmód jegyében folytatom az aromaterápiás készítmények fejlesztését, melyből reményeink szerint hamarosan hivatalosan is certifikált terméket tudok előállítani. 2004 óta foglalkozom aromaterápiával, melyre a nyugati típusú stresszoldás, és a védikus terápiák is alapvető eszközként tekintenek: a spirituális gyógyítók, alkimisták, papok, ősidők óta alkalmazzák a “növények lényegét” – a nyugati gyakorlat szintén évezredek óta ismerik e koncentrált párlatok fertőtlenítő, gyulladásgátló, sebgyógyító, adsztringens (összehúzó), vagy emésztésserkentő hatásait.
2015-ben elvégeztem egy Yoga Alliance által regisztrált 200 órás jógaismereti oktatóképzést. Tanítói praxisom alapjait Dr. Indu Arorától kaptam, akinek ayurvédikus orvosként nagy szerepe volt abban, hogy tanítói gyakorlatomban elkezdjem megtanulni felismerni a velem gyakorlók fizikai, mentális és tudati szükségleteit.
Nagy hatást gyakorolt életemre a Dr. Pressing Lajosnál folytatott meditációs-önismereti képzés, és a Tan Kapuja Budhista főiskolán Földiné Irtl Melida vezetésével elmélyítem a jógatapasztalatat.

SEGÍTŐI ESZKÖZTÁR, MELYET IGÉNYBE VEHETSZ

Aki törvényévé teszi, hogy a gondolatot tettel, a tettet gondolattal vizsgálja, nem tévedhet, és ha mégis, hamar visszatalál a helyes útra.

Johann Wolfgang Goethe