PIROSÍTÓ (RÚZS ÉS ARCPÍR) + AJAKÁPOLÓ
HÁZILAG, EGYSZERŰEN

P1160435

A smink érdekes dolog, de nem arra a make-up-ra gondolok, mely elfed és jótékonyan takar. Azokra úgy tekintek, mint elsősegélyre, amivel egy-egy akut tünetet eltakarhatunk, hogy embertársaink esztétikai érzékét ne borzoljuk. Nyilván ez esetben a belső tisztítás és az életmódváltás lesz, ami a végső megoldást hozhatja.
Evvel szemben a szemek és a száj, az arccsont kiemelése optikailag, nősténységünk kiemelésének izgalmas játékai lehetnek.

Plussz egy ilyen rúzsocska elkészítése során nyugodtan félretehetünk néhány adagot ajakápolónak is, időt, pénzt, energiát spórolva a pakolászáson, melegítésen, mosogatáson, melyet így CSAK EGY ALKALOMMAL kell megtenned.

ELPIROSODUNK A MÉREGTŐL?

Hát igen, azok a fránya mérgek, amikkel kenhetőbb, tarthatóbb, feketébb meg pirosabb egy-egy termék. Ettől kapunk fényt,ROSE2 …hogy váltani kéne.

Ha túl sok allergén kerül a sminkekbe…állagjavító, parfüm, szintetikus pigment, ásványi olajszármazék és a többi…, s a szemünk túl érzékeny ahhoz, hogy odakenjük a veszélyes kenőcsöket, még szerencsések vagyunk. Rosszabb cipőben járunk, ha a szervezetünk kitartóan tolerál, majd egyszer csak feladja a harcot, és akkor már nehezebb a lerakódások kiürítése a bőrből, és a szervezet megbolygatott rendszerének visszakalibrálása.

De egy nagyon egyszerű módon elkészítheted magadnak a sminkedet úgy, hogy abban kivetni való ne legyen. Nézzük.

A HÁZI PIROSÍTÓ SMINK RECEPTJE 

HOZZÁVALÓK:

❋ 1 rész (1 ek) sheavaj

❋ 1 rész (1 ek) kakaóvaj

❋ 1 rész kókuszpálmaolaj (1 ek) (lehetőleg extraszűz, fincsi kókuszillatú)

❋ pár csepp (1 kk) a kedvenc növényi olajadból (nekem búzacsíra, vagy sárgabarackmag olaj a szívem csücske, az utóbbi imádni valóan marcipánillatával teljesen mámorító)

[sws_box_with_close box_size=”680″ close_button=”” color_box=”sws_green_box” rounded_corners=”15″] Vízfürdőben keverd össze a vajakat olvadásig. Ha már hűlőben van, akkor tégy hozzá az alábbi illóolajakból is, a megadott mennyiséghez 2-3 cseppet. [/sws_box_with_close]

❋ levendula: gyulladásgátló, bőrregeneráló

❋ vanília: boldogságérzetet kelt, stresszoldó

❋ tonkabab: ennivalóan púderes-vaníliás-marcipános aromát kapunk tőle

❋ benzoegyanta: szintén bőrápoló és fertőtlenítő, mint a levendula, karamelles, lágy, mézes aromával

[sws_box_with_close box_size=”680″ close_button=”” color_box=”sws_green_box” rounded_corners=”15″]Most keverj el a balzsam-masszában egy csipetnyi ásványi port, mely a színét adja a sminkednek. Én piros vas-oxidot, valamint egy kevés rózsaszín agyagot tettem bele. A kész rúzst/balzsamot töltsd tetszésed szerint minitégelybe, vagy ajakápoló stiftes alkalmatosságba, kenegesd és örvendj.[/sws_box_with_close]

TIPP: Ajakápoló balzsamnak elrakhatod s keveréked egy részét, ha sokszorozod az alapanyag mennyiséget! Remekül ápolja, puhítja a szájat. Illatra, aromára, kenhetőségre nézve kiváló – ha mégis változtatni szeretnél rajta, akkor kakaóvaj hozzáadásával szilárdíthatod, sheavaj hozzáadásával krémesítheted, és olaj hozzáadásával puhíthatod a készítményedet. A kókuszolaj a hidegben megdermed, de a szájon pillanatok alatt olvadóssá varázsolja a kencédet.

P1160440

VIOLÁ! LEHET KENEGETNI!

Ásványi színezők és vajak beszerzési forrása itt: www.cosmio.hu
Az oldalon további hasznos recepteket is találsz, érdemes alaposan körülnézni!