Cleanse Skin Best Way to Cleanse Your Skin Organically Férfiak és nők, önfestők, vagy városlakók, lássátok, az arcotokra tapad sokminden. Kipufogógáz, amit nem akartok, por és hamu, amit felkavartok, smink és krém, amit felpakoltok. Estére kész is van a jóféle városi homlokzat-vakolat. Mi a teendő?

Zöld arclemosót ide!

 

 Miért is?

Sajnos a városi lét egyik nagy hátránya a Vidéki élethez képest, hogy legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk állandó külső-belső támadásnak van kitéve. Habár a természeti erőket már régóta képesek vagyunk áramforrásként használni, valamilyen lobbik még mindig a kőolajra voksolnak. Tehát, egyenlőre marad a robbanómotor sűrű füstje, és a többi modern találmány.

Ennélfogva, ha tisztán szeretnénk a napot zárni, a bőrünket alaposan meg kellene tisztítanunk, nem csak a Szépség, de az Épség érdekében is. A bőrünk ugyanis, mint tudjuk, KIVÁLASZTÓ SZERV!!! Ha eldugulnak a pórusok a bőrre tapadó szennyező anyagok által, akkor a kifelé igyekvő salakanyagok, szegénykék, megragadnak a testünkben, főképp a bőr mélyebb rétegeiben. Ennek sok olyan kellemetlen tünete lehet, mint a problémás, kezelhetetlen, gyulladt bőr, vagy az aknék, és besült pattanások.

 Fontos minden esetben a kiegyensúlyozott és természet-alapú táplálkozás is, mert a bőrünk, mint minden, ami a TESTünkhöz tartozik BELÜLRŐL épül fel.

Tehát, visszatérve a bőr kívülről való tisztogatásához, a nekünk való növényi kence oldja a felhasznált kozmetikumokat és:

*Nem mérgez
*Ápolja, és hidratálja a bőrt
*Tisztítja a szennyezett bőrt
*leoldja a sminket maradék nélkül

Ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel az alábbi rázókeverék:
OLAJ+VÍZ+ILLÓOLAJ

Összetevők:

-Egy rész HIDEGEN SAJTOLT növényi olaj (szójaolaj, olívaolaj, kukoricacsíraolaj, lenmagolaj, stb)
-Két rész desztillált víz
-Pár csepp bőrnormalizáló illóolaj (részletek lejjebb)

[sws_yellow_box box_size=”676″] Mit tudnak az alapanyagok? A növényi olajak molekulaszerkezete nagyban megegyezik a bőr által termelt faggyúéval. A kettő egymással elegyedve tisztítja a bőrre tapadt szennyeződéseket.
A víztartalom visszahidratálja a bőrt, és természetesen nem pótolja a megfelelő mennyiségű folyadék belső elfogyasztását.
Az illóolajak rendszeres használatával csökkenthetők az apróbb bőrhibák, és egyensúlyba kerülhet a zsírtermelődés.

A képen bal oldalt álló palack olaja a SOLIO márkanevet viseli. E termékcsalád hidegen sajtolt olajait ajánlom Nektek is, kívül-belül egyaránt!

[/sws_yellow_box]

A keverék felhasználása:
Keverd össze az olajat, a vizet, s az illókat. Tedd mindezt egy kis üveg, vagy műanyag flakonba, vagy öntsd egyenesen bele az olajakat. Lehetőleg legyen sötétbarna gyógyszertári, nehogy az illóolajak eloxidálódjanak (a képen középen). Használat előtt rázd fel alaposan a keveréket, mert az olaj és a víz ugyebár nem oldódnak össze maguktól. (Ehhez persze létezik gyógyszertári emulgeátor, de nem ajánlott plussz okosságokkal terhelni az amúgy is igénybe vett bőrötöket.)

Rövid rázkódás után vattapamaccsal vidd fel a keveréket, törölgesd át alaposan az arcodat. KÉSZ! 🙂

ILLÓOLAJAK:
-1-1 csepp geránium és narancs illóolaj normál bőrre,
-2 csepp citrom, vagy bergamott illóolaj (vigyázat, napfényre érzékenyíti a bőrt, tehát csak éjjelre ajánlom) zsíros bőrre,
-2 csepp levendula illó érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre,
-1-1 csepp ylang-ylang és jázmin illóolaj faggyútermelődés zavarainak esetén

Az esszenciákkal bánj óvatosan, mert ezek tömény kivonatai a növényi hatóanyagoknak. Ha érzékeny a bőröd, a csuklód belső felére tégy  próbát belőle. Higítsd egy cseppjét egy ek. növényi olajban. Ha egy órán belül nem pirosodik be a bőröd, akkor használd nyugodtan. Illatolajat soha ne tégy a bőrödre, csak 100%-os Illóolajat!

A LENEDULA illó, amennyiben valóban tiszta minőséget sikerül beszereznünk, a legérzékenyebb bőrt sem irritálja. Kisebb égési sérülések esetén is higítatlanul használhatod, megelőzheted vele a gyulladást, a fájdalmat, és nemkívánatos hólyagképződést is!
Gyermekek, és kismamák is biztonsággal használhatják. Nem irritál, nem allergén.
[sws_divider_line] TIPP 1. : Érett, táplálásra szoruló bőröd van? Helyettesítsd az olíva, vagy szójaolajad felét búzacsíra, vagy sárgabarackmag olajjal. Zsírosodó bőrnek a szőlőmagolaj tesz jót, minimális szárító hatásával. A kukoricacsíra olaj könnyű, könnyen szívódó anyag, a salátáknak is tolhatod bátran.

TIPP 2.: Gyulladt, hiperérzékeny bőröd van? Készíts macerátumot körömvirágból, és a bázisolajadból (ami itt az olíva, vagy a szójaolaj.)  A körömvirág-fejecskéket tedd egy befőttesüvegbe, és öntsd le őket az olajjal úgy, hogy ellepje azokat teljesen. A levegőbuborékokat laza leütögetéssel csalogasd a felszínre, nehogy erjedést okozzanak a keverékedben. Csavard rá az üvegre a tetőt, tedd ki a napra. 2-3 hét múltán szűrheted a hatóanyagokban gazdag körömvirágolajat! Ligetszépeolaj is kapható a fent már említett márkából, ami szintén a gyulladásra hajlamos bőr kitűnő ápolószere lehet.

TIPP 3.:  A rózsavízis alkalmas lehet a bőröd regenerálására, tehát a desztvizet erre is cserélheted. Van, aki erre esküszik. Részemről aggályosk merülnek fel az arab boltok rózsavíz-kínálata mentén, de próbáld ki magad. Teszteld magad, megérzed e még, mit kíván a tested.

TIPP 4.: A mai csodás kencetalálkozón, ami Bócsán, Mindegyszeren esett meg, Lillaboszi Aloe Vera kivonatot ajánlott nekem plussz adalékként. Remek ötlet! Egy teáskanállal tegyetek a keverékbe, megnyugtatja és regenerálja a bőrötöket! Rendelhettek Aloe Vera gélt kifejezetten krémekbe például ebből a webáruházból: https://webshop.cosmio.hu/category.php?id_category=12

Figyelem! A tested Nem Te vagy!

Jó, természetes és illatos bőrápolást mindenkinek! .-)