HÖRGHURUT, KÖHÖGÉS? KÉSZÍTSÜNK BALZSAMOT! Házilag is lehetséges, készítsd el az alábbi receptet.

————————————————-

MEGGYÓGYULTAM 🙂

Nem fűznék hosszas bevezetőt a témához, aki átesett a tüdő és légutak tájékáról gejzirként feltörő nyáközön minden rációt meghazudtoló élményén, szerintem örömmel veszi a leküzdéshez jótékonyan hozzájáruló tippeket. Az aromaterápia évezredek óta része az ember öngyógyító terápiáinak, talán azért, mert a fizikai szervezetet éppúgy regenerálják az esszenciák, mint a lelki-, és idegrendszeri folyamatokat, és még kellemes élményt is nyújtanak!

KÖHÖGÉS ELLENI AROMATERÁPIÁS BEDÖRZSÖLŐSZER

I.) Végy 20 ml mandulaolajat, ez lesz a bázis, ami segít felszívódni és hígítani a HATÓANYAGOKAT, AMELYEK ÍGY A VÉRÁRAMON KERESZTÜL OLDJÁK A KÖHÖGÉST, LETAPADÁSOKAT, NYUGTATJÁK AZ IRRITÁLT LÉGUTAKAT ÉS HÖRGŐK ÁLLAPOTÁT.
Figyelmeztetés.: Ne használj utánzatot, párszáz forintos illatolajat, vagy 400 forintos illóolajként áruba bocsájtott folyadékot. Márkás, jól ismert illóolajak – pénztárcától és igényektől függően: Medinatural, Aromax, Farfalla, Mayam, Blueberry – vásárlásával jobban jársz!

II.) A mandulaolajba most csepegtesd lassan bele a következő illóolajakat, melyek a NYÁKOLDÓ, KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓ, KÖPTETŐ hatóanyagokat tartalmazzák:

-5 CSEPP ÁNIZSOLAJ (köhögéscsillapító, nyákoldó), -5 CSEPP LEVENDULAOLAJ (antibatericid, nyugtató), -5 CSEPP BORSOSMENTAOLAJ (fertőtlenítő, nyákoldó), -5 CSEPP KAKUKKFŰOLAJ (antimikrobiális, köhögésoltó), -2 CSEPP FEKETEBORS OLAJ (helyi serkentő, vérbőségfokozó), -3 CSEPP CITROMOLAJ (fertőtlenítő, vértisztító), -3 CSEPP EUKALIPTUSZOLAJ, -3 CSEPP SZEGFŰSZEGOLAJ

III.) Rázzuk össze jól az alkotókat, és végezzünk bőrpróbát a csuklónkon. Ha nem tapasztalunk irritációt, dörzsöljük be a keverékkel nyakunkat, mellkasunkat. Jól dunsztoljuk le kendővel, ruhával, hogy az illóanyagok ne párologjanak el a külvilágba.

 

TIPP: Ugyanevvel a keverékkel aromalámpás párologtatást, vagy INHALÁLÁST IS VÉGEZHETÜNK, TERMÉSZETESEN CSAK 1-1-1 CSEPPET ÖNTVE A MEGADOTT ILLÓOLAJAKBÓL A FELMELEGÍTETT ÉS LASSAN GŐZÖLGŐ VÍZBE.

TÁROLÁS, KONTRAINDIKÁCIÓK: A kész keveréket SÖTÉT ÜVEGBEN tároljuk, gyermekek esetében 7 év alatt ne használjuk. Homeopátiás gyógyszer szedése esetén kérdezzük meg a kezelésünket segítő személyt a háziszer használatával kapcsolatban.

 

HASZNÁLJÁTOK EGÉSZSÉGGEL, ÉS OLVASSÁTOK EL A TÉLI FŰSZERHASZNÁLATRÓL SZÓLÓ CIKKET IS!

“A test önmagától nem betegedhet meg, mert csupán az emberi tudat kivetülési közege. Hasonlít a vetítővászonhoz, amely magától nem tud képeket létrehozni.” KURT TEPPERWEIN – MIT ÁRUL EL A BETEGSÉGED?