JÓGA:  úgy látni a dolgokat, ahogyan azok vannak

“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, készíts magadnak egy ajtót.” (Milton Berle)

A jóga igazi kulcs a mélyebb tudati, és testi változáshoz. Szellemi alapja biztos, évezredek óta működő, összhangban áll az emberiség történetének valamennyi szellemi hagyományával. Technikai gyakorlatai pedig, a testtartások, érzékszervi-, és légzésmachinációk anatómiailag pontosak, hatékonyak, és a test adottságaihoz úgy alkalmazkodnak, mint egy precíziós műszer.

A jógamatracot a gyakorlóval együtt jómagam gyakorta csak úgy emlegetem, mint egyszemélyes laboratóriumot. Így született a honlap neve is. A matracon egy békés, kényszerek nélküli, és biztonságos térre találhatunk, ahol önmagunk belső mozgásait őszintén, az ítélkezések zavaró hangjától, és a következményektől való félelem nélkül megfigyelhetjük.

Ám a jóga nem pusztán csak öröm, és boldogság. Amíg sok a belső fékevesztettség, zavar; van, aki traumának mondaná, és joggal – én “önmagunkat túl komolyan vevésnek”, szintén joggal – addig a gyakorlásban fokozatosan tisztuló tükörkép egy ideig egyre fájdalmasabban érinthet. Mint amikor végre meglátjuk, milyen távol kerültünk az ideálistól, akik vagyunk. De végre látjuk. És bármilyen távolinak is tűnik a belátó bölcsesség elérése, innentől már szabad az út önmagunk felfényesítése felé.

Ehhez kell a segítség – a jó gyakorlás egy jó tanítóval indul, akivel van személyes kapcsolódásod, aki tud motiválni, és látja a gyengeségeidet, erősségeidet, legmélyebb indíttatásaidat, és így vezet vissza eredendő Önmagad felé.

MIRE SZÁMÍTHATSZ RENDSZERES GYAKORLÁSSAL?

Elmélyül a figyelem, úgy általában. A gyakorlásodban, és ha nem adod fel, akkor a hétköznapi életedben is. A felszín felhúzó ereje gyengül, és képessé válsz a dolgokat a valódi összefüggések mentén szemlélni. A figyelmed összeszedettebbé válik. E finom tudatállapot változás önmagában is értékes, hiszen oldja a belső stresszt és hatékonnyá teszi  mindennapokat, eredeti céljaként pedig felkészít a koncentráció és meditáció gyakorlatára, melyekkel a belső transzformáció tovább mélyülhet.

A jóga ősi technikáit alkalmazva:

  • Lassíthatóak a genetikailag kódolt, született betegségek fellángolásai, főleg a stressz hatására felerősödő tünetek tudnak enyhülni
  • Nyugodt lelkiismeretet
  • Mélyebb önismeretet
  • Erősebb és egészségesebb testet
  • Belső békét
  • Szeretetteli, résztvevő odafordulást hoz önmagunk, és a világ minden jelensége felé
CSOPORTOS FOGLALKOZÁSOK
EGYÉNI TERÁPIA

A jól elvégzett munka egyetlen jutalma abban áll, hogy elvégezhettük.

Mahátma Gandhi