TAT TVAM ASI

Te is Az vagy

NEKED

Ez a honlap azért él, mert töretlenül bízom Bennetek. Abban, hogy egyre többen, és egyre gyökeresebb módon fogjuk meglátni életünkben azokat a tudati anomáliákat, amelyekkel létrehozzuk a saját „kis” szerencsétlenségeinket, szenvedésteli élményeinket, s a külső nehézségként felmerülő, belső körülményeket.

Az idők során egyet megtanultam: egyszerűen csak muszáj elfogulatlanul fordulni saját magunk felé, ami a legtöbbször nehéz és fájdalmas, sőt, szinte már-már lehetetlen és embert próbáló feladat, de az egyetlen jelentős, valódi lépés emberi életutunkon.
Amikor egy-két önképromboló kapun átjutottunk már, akkor látjuk meg, hogy valódi szabadságunk rejlik ott, ahol a véleményeinket, megrögzött énképünket, s eddigi tudásainkat el merjük engedni, ott, ahol magunkra másképpen merünk tekinteni.

Ahol a rációként felfogott kondicionált gondolat már nem írja felül a Valóság spontán táncát, ott elszáll a totális létkontroll iránti kényszeres rögzülés.
E rögzültségektől szabadulni, maga a SZABADSÁG! A GONDOLAT, AZ ÉRZELEM, A VÁGYAKOZÁS SZABADSÁGA. Mert mindem vágy és kötöttség teljesen emberi.

A kérdés csak az, mennyire azonosulunk ezekkel a belső jelenségekkel. Mennyire vagyunk tudatában ezeknek, és végsősoron kialakult, szilárdnak tűnő énképünk változékony, tűnékeny mivoltának. Látjuk e mindezek mögött azt, aki e jelenségeket látja, és felfogja. Látjuk e, értjük e a belső hangként jelentkező végtelen intelligenciát.

Légy hát pajtása Istennek, és intim társa Önmagadnak. Csak legyél, halld meg a belső hangok által súgott jelzéseket, melyek az erő felé visznek Téged.

MAGAMRÓL

A nevem Szente Kálmán Judit, 1977-ben, a skorpió havában érkeztem jelen inkarációmba, és 2006 telén indultam el befelé, hogy megismerjem a világot minden csodájával, és félelemkeltő, ismeretlen oldalával. A motiváció adott volt, termésetembe ültetve él a láthatatlanból mozgató okok felderítésének ösztöne, a rejtett titkok kikódolása.
Kezdetben autodidaktaként foglalkoztam asztrológiával, és jógatudománnyal. Tanultam energiagyógyászatot, tradicionális manuálterápiákat, kranioszakrális terápiát, és közben igyekeztem megreformálni saját életemet. A masszázsterápia folytatása közben elkezdtem fejleszteni a növényi alapú naturkozmetikumokat, elmélyülve az esszenciák világában. Már egészen korán éreztem, hogy a tanítások megértése és belátásaim nem engedik olyan munkával keresni a kenyerem, ami másoknak szenvedést hoz.
A jóga művészetével 2005-ben találkoztam. Született nyitott gerinc elváltozásom, és egyéb gerincproblémáim miatt a jóga fizikai oldalán a gerinc terápiája áll a fókuszomban. Jelen pillanatban is úgy látom, hogy a gyakorlóim nagy számmal érkeznek maguk is diagnosztizált, vagy lappangó gerinctünetekkel.
2014-ben nemzetközileg elismert (az amerikai Yoga Alliance E-RYT 200 -Experienced Registered Yoga Teacher at the 200 hr level – fokozata) oktatói diplomáért vizsgáztam.
Tanítói praxisom alapjait Dr. Indu Arorától kaptam, akinek ayurvédikus orvosként nagy szerepe volt abban, hogy tanítói gyakorlatomban elkezdjem felismerni a velem gyakorlók fizikai, mentális és tudati szükségleteit. Különleges tapasztalat volt számomra a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályán tartott gyakorlássorozat, a felépülő bennlakókkal. Nagy hatást gyakorolt életemre a Dr. Pressing Lajosnál folytatott meditációs-önismereti képzés, és a Tan Kapuja Budhista főiskolán oktató, Földiné Irtl Melida szakmailag, és emberileg is nagyszerű, autentikus jóga-átadásai.

Célom a jóga minél több aspektusának bemutatása, segítségnyújtás abban, ahogy a hozzám fordulók integrálni tudják a jógát saját mindennapi életükbe.

 TERÁPIA • TANÁCSADÁS • KONZULTÁCIÓ


GERINCTERÁPIÁS JÓGA

A gerincterápiás foglalkozások célja a fizikai struktúrád anatómiailag helyes testtartásba visszarendezése. Átmozgató gyakorlatok, ászanák, és „ülepítő” relaxáció segítik a folyamatot. A légzésfókusz, és a vele járó belső szöveti masszázs természetesen szintén része a munkának. A gerinc szimmetrizálása, a medence, mellkas és vállöv területeinek egyensúlyba helyezése egyaránt igényli a nyújtó, és az erősító gyakorlatokat. Az erősítés kihat a szalagok, izmok állapotára, a nyújtás pedig ki fogja oldani testedből az elraktározott feszültséget, így személyiséged finom egyensúlyvesztései is rendeződhetnek. A testi állapot a lelki állapotunk függvénye, és szokássá válva a testi kibillentség állandó irritációt jelent a lélek számára. A kettő nem elválasztható, így dolgozunk holisztikus szemlélettel a jóléted, és egészséged érdekében.

INTEGRÁLT JÓGAGYAKORLÁS

A jóga fizikai oldala csak az egyik a sok közül. Akkor válaszd az integrált gyakorlást, ha a jóga teljes rendszere, filozófiája, energetikai szemlélete érdekel. A gyakorlás a megszokottól eltérő módon, beszélgetéssel kezdődik, majd bemelegítéssel, ászanák végzésével folytatódik, ám a relaxáció után koncentrációs és meditációs gyakorlatokkal a mentális, és érzelmi folyamatainkat is tisztítjuk.

Aromaterápiás konzultáció

Az aromaterápiás konzultáció segítségével közelebb juthatsz eltemetett érzelmeidhez, de gyógyíthatod testi sebeidet is. Rajtad áll, hogy melyiket választod. Kérhetsz egyéni tanácsadást, választhatsz magadnak illóolajat, vagy rendelhetsz saját, egyéni igényeidre szabott esszencia-keveréket. BIO, terápiás minőségű illóolaj orgonámból választhatod a számodra megfelelőt gyógyászati értékei, és rád gyakorolt szubjektív hatása alapján.

Naturkozmetikai Tanácsadás

A Naturkozmetikai Tanácsadás célja, hogy a kémiai anyagokra érzékeny bőröd megkönnyebbüljön. Másrészt azokra gondolván hoztam létre e szolgáltatást, akik elkötelezettek a földi ökoszisztéma felé,  és nem hajlandóak terhelni környezetüket.
A tanácsadás során tetőtől-talpig, teljes tested ápolásában segítek, kizárólag növényi, vegyszermentes megoldásokat, és konkrét recepteket kínálva számodra a frissesség, és jól ápoltság útján.