“Sok embernek okoznak gondot az ízületi fájdalmak. Leginkább idõjárás változásra jelentkeznek sajogás, nyilallás, hasogatás, zsibogás, stb. formájában, elsõsorban csonttörést elszenvedett embereknél.
Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának, amelynek újabb állomásához értünk. Többféleképpen lehet elvégezni az ízületek tisztítását. A legnépszerûbb, általam is kitapasztalt módja, a babérlevéllel történõ tisztítás.”


A babérlevél fõzetet a következõképpen készítsük:
Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel és 7-10 percig fedõ alatt fõzzük.
Az elpárolt vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.
A fõzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerû üvegpalack is megteszi) és 12 órán keresztül kortyolgatva fogyasszuk el.
6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk be egyenletes idõközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).

FONTOS: Egyszerre ne igyuk ki az egészet, mivel belsõ vérzést provokálhat!

A tisztításnak többféle sémája ismert. Az egyik ilyen: három napon keresztül igyuk a fõzetet, majd 3 hónap múlva ismételjük meg a fõzet ivását, azután 6 hónap múlva úgyszintén, majd 9 hónap múlva újból. Így, egy év alatt 4 alkalommal 3-3 napon keresztül igyuk a teát, összesen 12 napon keresztül. Az elkövetkező évek során ajánlatos évente 2 alkalommal elvégezni az ízületek tisztítását, 3-3 napot szánva rá.

A gyengébb szívûeknek egy kíméletesebb idõrendet ír elõ a népi bölcsesség. A kiválasztott hónap elsõ három hetének tetszés szerinti, azonos napján igyuk a fõzetet, tehát hetente egy alkalommal, majd negyedévenként ismételjük meg a tisztítást, hasonló idõbeosztás szerint, mint az elsõ alkalommal. Így, ebben az esetben is 12 alkalommal igyuk a fõzetet, majd az elkövetkezõ években évi 2 alkalommal kell a tisztítást elvégezni, ami összesen 6 napot fog jelenteni.

A harmadik féle idõbeosztás a következőképpen alakul: ebben az esetben az elkészített babérlevél fõzet fogyasztása a hónap elsõ és harmadik hetének elsõ 3 napján történik, azaz hétfõn, kedden és szerdán. Így, zsinórban, az egymást követõ négy hónapon keresztül. Az elkövetkezõ években csak egy hónapot kell a tisztításra szánni, annak is csak az elsõ és harmadik hetét.
Ez a fajta tisztítás megszabadít az ízületi sólerakódásoktól, az ízületi fáradságtól. A tisztítás idejére az állati fehérjét iktassuk ki a táplálkozásból. A babérlevéllel végzett tisztítás ideje alatt a vizeletünk színe rózsaszínre változhat. Ez arról fog tanúskodni, hogy a sók oldása a szervezetben elkezdõdött. Ne aggódjunk miatta, néhány nap múlva a vizelet színe visszaáll, a mozgásunk meg könnyûvé válik.
Az ízületek tisztítása közben (az utóbbi idõbeosztásnál) az elsõ és harmadik hét között 11 pihenõnapunk lesz. Minden hónapban két 11 napos idõköz, ami négy hónap alatt 8-szor 11 napot jelent. Ezeket, az idõközöket tanácsolom, hogy a májunk tisztításával töltsük (a közérzetünkkel összehangoltan).

Forrás:
Érdeklődő leveleiket, és a szervezetük tisztításában elért eredményekről szóló beszámolóikat a: kovacs.jozsef@index.hu e-mail címre küldjék. Kovács József – pszichoterapeuta, nem konvencionális gyógyító

ÉS AKINEK ÍZÜLETI FÁJDALMAI VANNAK, IGYON MINÉL TÖBB, TISZTA FOLYADÉKOT!