BABPÁSTÉTOM SZEZÁMMAGGAL
Sokan, akik épp átállásban vannak a vegetariánus élet felé vezető úton, avval vannak a legnagyobb bajban, hogy mit tegyenek a napi kenyerükre/puffasztott rizsszeletjükre. A bolti pástétomok vagy ehetők, vagy nem, vagy érzékenyek vagyunk az alkotóikra, vagy nem, vagy megengedhetjük magunknak, vagy nem. Vagy, nem is akarjuk. MERT! Van egy csomó ízes-aromás-egészséges megoldás ERRE IS!!!! 🙂
A BAB! De az alábbi pástétom mintájára ereszdelafantáziádat alapon készíthetsz kenőkét CSICSERIBORSÓBÓL, LENCSÉBŐL, VAGY SÁRGABORSÓBÓL IS. GARANTÁLTAN NEM LESZEL FEHÉRJEHIÁNYOS!
HOZZÁVALÓK:
-bab, egy éjszakára áztatva, szódabikarbónás vízbn megfőzve, levétől megszabadítva
-hidegen sajtolt olaj, az olíva jól illik hozzá, de a dió is
-fűszerek, mint só, kakukkfű, bazsalikom, koriander, szerecsendió, akár mustármag is, de lehet bele paradicsompürét is tenni, és én kurkumámat semmiből nem hagyom ki
-szezámmag
-tál, botmixer, jószándék
ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat a szezámmag kivételével homogén masszává turmixoljuk. A kiválasztott áldozatra kenve megszórjuk a tetejét szezámmaggal. Gyorsan iszunk egy pohár vizet, hogy ne kapkodjunk az evéssel. Lassan élvezetesen megrágjuk a falatokat, 777szer. Ha csak 7szer, szerintem már az is jó. 😉
TIPP
Apróra darabolt diót is keverhetünk bele .
Rakott burgonyát is készíthetünk vele. Krumpli – püré – krumpli – püré….
Főtt barnarizzsel a fenti metódus alapján szintén egészséges rakott-sütött ételt kapunk.
Jó étvágyat! Most már megyek a zöld teámért! 🙂
Hagyj üzenetet