Ma reggel gyilkos hangulatban ébredtem, de legalábbis a világ nem tűnt olyan szépnek, mint illene egy jó ülő-gyakorló-pozitívangondolkodó tündérkétől. Kifejezett boszorkaként kitalpaltam hát a zöccségpiacra, és megvettem a lehető leghatalmasabban zöldellő medvehagymacsokrot, némi karalábé melléklettel. Elhatározásom ugyanis megingathatatlanul lebegett a lábos és a főzőfülke körül. Tudtam, hogy ma merényletet követek el, méghozzá súlyosat: megfőzöm a zsákmányaimat! Bár hónapok óta érzem, és kerülöm is a főzés gyengítő hatásait, ma ugyebár a méreg bújkált bennem, és abban reménykedtem, egy jó meleg, fűszeres leveske párája visszahozza az elveszett gyermekkor biztonságának és ártatlanságának  útközben elveszített illúzióját.

Medvehagymaleves hozzávalói, és elkészítése:

1. Felmetéltem egy hatalmas adag macihagymát. Picit olajon megdinszteltem, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
2. Beledaraboltam egy gerezd fokhagymát is, a biztonság kedvéért, hogy az ördögöt tutira kiűzzem…
3. Kapott egy fél fej karalábét is, gondoltam, krémesítésnek jó lesz. Jó lett.
4. 5 perc közös rotyogtatás után botmixerrel nekiestem, így szétvált egy finom tejes-leveses, és egy kellemes rostos-algás komponensre a leveske.
5. Ízesítettem: Vegetárral (bio.vegeta), borsikafűvel, és friss bazsalikommal. Szórtam bele zsázsacsírát.
Ajánlom hozzá a szerecsendiót, borsot is, és el tudtam volna viselni bele egy kis evőkanálnyi egész lenmagot is. Zabtejjel, -tejszínnel is lehet kísérletezni, biztosan ünnepivé varázsolja ezt az egyszerű, és olcsó ételt! Zabtej elkészítése Nóritól ITT! 🙂

6. Viszont így is szinte azonmód elfogyott, tehát….A héten esélyes még egy főzet!

Jó étvágyat hozzá!

A medvehagyma otthoni termesztéséról, Béla Bácsi jóvoltából! 🙂