? Ha valakire jellemző a melankólia, a fáradékonyság, a nyálkásodás, a lassú keringés, és fázékony is, esetleg mindez együttesen áll fenn, akkor az alábbi m e l e g í t ő  és  e n e r g e t i z á l ó szezonális teát ajánlom terápiaképpen, amit magam is minden nap fogyasztok. Ez a speciális tea emeli a belső hőt [szanszkrit: agni], ami a téli hidegben ugyan természetes módon emelkedik a szervezetben, de sok esetben ez még nem elég.

Amikor ezt a finom lélekmelegítőt iszom, magam elé idézem a tűz, az akaraterő, a rugalmas fókuszáltság minőségeit, s hagyom az összes aromát kibontakozni az ízlelőbimbóimon. Az Íz, növénybarátaink esszenciája az ájurvéda egyik legfontosabb gyógyszere. ??
.
RECEPT:
– Gyömbér (friss gyökér)
– Kurkuma (friss gyökér)
– Szecsuáni bors (pár darabka)
– Fekete bors (néhány szem)
– Mézzel, citrommal.
.
Így alakul az ízkombináció: édes, savanyú, pikáns, csípős.
A fanyar íz kivételével minden ízt képvisel!
Mi benne a keserű? Kapaszkodjunk: a méz, amely tartalmazza mind az öt ízt!
.
Az íz-energiákról rövid összefoglaló a honlapon, ismerkedjetek:
.
A kurkuma a mikrobiomot, azaz a természetes bélflóra-lakó baktériumok összességét finoman visszatáplálja, így az immunrendszert is támogatja, extra védelemmel látva el szervezetünket a fertőzések szezonjában.
.
A többi herba serkenti keringésünket, ami minden szervünk és szervrendszerünk működését harmonizálja. Alkalmas továbbá az emésztés javítására, émelygés ellen, és bőrbajok ellen is valamennyi összetevője a teának.
.
Lelkünket ez a tűzenergiát képviselő növénykeverék szintén erősíti. Kezdjük úgy fogyasztani teáinkat, hogy közben a herbák kozmikus energiáira hangolódunk. Vegyük, és fogadjuk köszönettel az adományt, amit a növény elfogyasztásával kapunk.
.
Remélem, kipróbálod!
Szeretettel
Jucus ??

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]