A sárgabarack magjából hidegen préselt, olaj kitűnő arcápoló elixír! Hidratált érzetet és rugalmas tónust ad a bőrnek. Pár cseppet kell csak az arc bőrébe masszírozni. Krém helyett, a szem környékén kitűnő hidratálást, és lágyító hatást biztosít.
Nem vegyszeres
Nem parabénes
Nem kőolajos…
[sws_yellow_box box_size=”236″]Illata: Erős marcipán/mandula Színe: Aranyló sárga Konzisztenciája: Sűrűn folyó [/sws_yellow_box]
Mivel nagyon tápláló, óriási az A-vitamin-tartalma, ezért hihetetlenül jó a vízhiányos, a kényes, valamint az öregedő és az érzékeny bőrre. Megnyugtatja a száraz, illetve a gyulladásos bőrt. A sárgabarackmagolaj telítetlen zsírokban gazdag, kisimítja és táplálja a bőrt, amely selymesen simává válik.
Szerkezete kémiailag nagyon hasonló az emberi faggyú anyagához, jól keverednek. Így használhatjuk arctisztító folyadékként is. Zsíros bőrűek keverjék szőlőmag olajjal, ami enyhe összehúzó hatású, száraz bőrűeknek pedig értékes tápanyagokat biztosít a búzacsíra olaja.
Dúsítható illóolajakkal is:
  • Levendulát érdemes használni az érzékeny, gyulladásra is hajlamos bőrre, vagy
  • Narancsot, ami nagyon hatékony sejtregeneráló hatású illóolaj.
  • Zsíros bőrre a pacsuli illóolaját, és
  • faggyútermelés problémái esetén ylang-ylangot alkalmazz.
  • Jó bőrápolók ezen felül a szantál és a pálmarózsa, vagy a rózsafa olaja is!
BELSŐLEG FOGYASZTVA GYÓGYSZER,
mint valamennyi növényi olajunk!!!
A sárgabarackmag olajnak belsőleg kiemelkedő az idegrendszerre gyakorolt hatása. Igen gyors idegnyugtató, lefekvés előtt altatóként is használható!
Belsőleg fogyasztva segíti a vérkeringést, a szív munkáját, továbbá a hideg kéz és láb bemelegszik tőle. Tisztítja az érfalakat, visszeres panaszok könnyítője.
Kitűnő légzésszabályozó, segíti a pajzsmirigy működését (alul és túlműködés esetén is). Jól felszívódó “A-” vitamint tartalmaz, így tisztítja a látást, javítja a szem vérellátását. Kiegyensúlyozza az emésztést.

[sws_yellow_box box_size=”665″] Miért nincs a hunzáknál rákos beteg?

A feltételezések szerint a sárgabarackban vagyis annak magjában található B-17 vitamin miatt. A megfelelő mennyiségben jelen lévő B-17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban. De valójában mi is a B-17 vitamin? Ifj. Dr. Ernst T. Krebs 1950 -ben, sokéves kutatás után elkülönített egy új vitamint, melyet B17-es számmal látott el, és elnevezte “ Laetril”-nek. Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület. Az alma, kajszibarack, cseresznye, őszibarack, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort; nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban. Fontos tudni, hogy a B-17 ciántartalmú vegyület! A B-17 felszívódik a szervezetbe, ott egy enzim hatására felbomlik, majd benzaldehid és cián szabadul fel belőle. Ez az enzim sokkal nagyobb mennyiségben van jelen a rákos sejtekben, mint az egészségesekben. A ciánt viszont további enzimek segítségével köti a sejt különböző kéntartalmú aminosavakhoz. Ez a második enzim viszont hiányzik a rákos sejtekből. Tehát a rákos sejt felbontja az egyébként ártalmatlan vegyületet két olyan molekulává, ami viszont el is pusztítja. Az egészséges sejtek viszont védettek, sőt tápanyagként használják fel a B-17 vitamint.

Forrás: https://gyogykunyho.blog.hu/2008/11/28/gyogyito_sargabarackmag

[/sws_yellow_box]