Mai sékem egy igazán üde, és selymes állagú ital volt. Bár a végeredmény nem ezt mutatja, mindent beledobtam, ami szép színes volt 🙂

A tölgyfasaláta azért került bele, mert nagy mennyiségű klorofillt tartalmaz. Ez az anyag segíti a vérünkben az oxigénellátást, energiát közvetítve ezáltal agyunknak, s egész szervezetünknek.
Az ilyen klorofilltartalmú italokat fontos frissiben elfogasztani, mert a klorofill rendkívül érzékeny vegyület, amely már enyhe behatásra (levegő, fény, savak, bázisok) is visszafordíthatatlanul megváltozik.

[sws_divider_padding]Selymeske hozzávalói:  Sárgadinnye, Görögdinnye, Tölgyfasaláta, Meggy, Ribizke, Banán, Víz

Igyekeztem elkerülni a déligyümölcsöket, most nem sikerült teljesen, nyilván sosem fog, de nem baj. A globalitás szép.

Miért szempont a lokalitás?

* Mert a hazai szezonális olcsóbb, nemcsak nekünk, de a Lét-konyhának is (nincsen kerozin, kevesebb a permet, kisebb eséllyel monokultúrás)

* Mert a természet, és benne az ember egy-séget alkot.
A növények speciális, az adott éghajlatra jellemző energiát képviselnek. Az ember úgyszintén. Ha a két típusú rezgés összejátszik, annak végeredménye egy magasabb, harmonikus állapot lesz. Ha e kettő kioltja egymást, marad a fizikai jóllakás, de rendezetlen energetika.

Néha próbáljunk meg erre gondolni vásárlás közben. Érezzük meg az “otthon hangulatát”, amikor a hazai termések mellett elsétálunk. 🙂

Igyatok sok-sok vizecskét ebben a melegben!
🙂