A nyers zöldségek, s a belőlük készült folyadékok, ételek legfőbb előnye, hogy mentesíti a szervezetet a megterhelő emésztési folyamatoktól. Ugyanis a hőmentes elkészítési folyamatokban fennmaradnak a vitaminok, ásványi anyagok és enzimek – ezek összessége támogatja az elfogyasztott étel lebontását, és a saját fizikai testünkké való beépülését.
Mikor a növényt nyers állapotában fogyasztjuk, szimbolikusan magunkhoz vesszük a rajta átáramló pránát, azaz kozmikus életenergiát. Evvel pedig nem csak fizikai, de az emögött húzódó mélyebb „testeinket” is tápláljuk: tiszta, szattvikus energiával, melynek minősége támogatja a spirituális nyitottságot, és segít elengedni a mohó ragaszkodás, a tompa tudatállapotok megjelenéseit.
Ez a nyers leves elkészíthető a megfelelő aktualitású szezonális zöldségekből, az év bármely szakában, a hőmérsékletnek megfelelő fűtő (GYÖMBÉR, SZERECSENDIÓ, BORS), vagy hűtő (MENTA, KORIANDER) hatású fűszerekkel gazdagítva, hatását velük erősítve.
hozzávalók
spenót/medvehagyma
víz
só, szerecsendió
kapor
elkészítése
turmixoljuk össze a hozzávalókat
fogyasszuk egészséggel!
Hagyj üzenetet