Mit szeret a magyar lélek? Hát pélául azt, ha betoppan hozzá néhány szeretett jóbarát egy kis eszmecserére, valamint a friss tavaszi medvehagymát! A két örömforrást gyorsan kössük össze egy gondolattal, s készen is van a vendégváró falatka! Használjunk alapnak egy medvehagyma-levelet, töltsük meg egy diónyi mennyiségű egészséges növényi kőrözöttel, pástétommal. A levélkén elegyengetjük a pástétomot, és palacsintamódra feltekerjük a szép zöld növénykét, fogvájóval megerősítve a tartását.
Nagyon jól illik a tekercshez a kígyóuborka, mindenfajta csíranövény. Együtt minden könnyebb,, a medvehagyma illata sem lesz zavaró annyira, a kölcsönösség jegyében!
Példák a töltelékre – Ereszd el a fantáziádat!
Növényi kőrözött Ildi barátnőmtől: https://eletkert.wordpress.com/2012/01/28/magkorozott/
Babpástétom Julio módra (Mexikói barátom receptje. Garantáltan isteni töltelék kukoricalepénybe!)
A medvehagyma jótékony hatással van a vérnyomásra és koleszterin szintre, hatóanyagai vértisztítók, baktérium és vírusölők, tökéletes méregtelenítő hatásúak. A tavaszi tisztító kúrákhoz a leghatékonyabb gyógynövény ólommentesítő hatása révén. A fent említett jótékony hatásokon kívül még ki kell emelni a medvehagyma gyulladásgátló hatását, ennek köszönhetően hajlamos a bőrbetegségek gyógyulását is elősegíteni. Megtalálhatók benne A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, magnézium, vas, cink, szelén, kalcium és niacin.
TIPP: A szezon végeztével keverjük fűszerolajba a többletet, így még hónapokig felhasználhatjuk. A májusban megmaradt medvehagymát tálcás szárítóban szárítsuk ki alacsony hőmérsékleten, majd morzsoljuk le és zárt üvegben tároljuk.
forrás: https://www.bioliget.com
Jó étvágyat! 🙂
Hagyj üzenetet