Az aromaterápia varázslás, művészet és gyógyító eszköz. Védi a fizikai testet számos kórokozótól, erősíti az immunrendszert. Felszakíthatjuk vele a hurutos képleteket, és kilazíthatjuk a túltenzionált izmokat. Égésekre, csípésekre jók.
A lélekre is hatnak – ha szakavatottan nyúlunk hozzájuk. Ez nem doktori fokozatot, hanem tiszta intuíciót és alázatot feltételez. Tehát az aromaterápia tanít is, önmagunkra. És mindez egy elsötétített falú kis fiolába zárva. Hogy miért sötét az illóolajat rejtő üveg?
Ha érdekel a válasz, olvass tovább! 🙂

A növények, mint a fényenergia hordozói, esszenciális olajaikban is a fény tisztító hatásait hordozzák. Ők aztán tényleg pránán élnek, hiszen víz, oxigén és napfény segítségével szintetizálják a számukra életfontosságú tápanyagokat. Ezért tömény fény-lényegüket sem szabad kitenni mesterséges fényhatásnak, vagy ártó sugárzásoknak.
Ahogyan a homeopátiás szereket is távol kell tartanunk bizonyos elektromos hullámokat állandóan kibocsátó szerkezetektől, úgy az illóolajaknak találjuk meg energetikailag tiszta tárolóhelyüket, messze a mikrohullámú sütőtől, a számítógéptől, ha lehet.

[sws_divider_padding]


Aromaterápiás esemény lehet minden hétköznapi odorikus benyomás, ami lelki élményt szabadít fel bennünk. Az idegrendszer szagfelismerő és -azonosító része ugyanis agyunk limbikus rendszerében lett elhelyezve. Agyunknak ezen része felelős a memóriakezelésért és a közérzetünk minőségéért is. Ez az úgynevezett hüllőagy a tudatos gondolkodást fizikailag képviselő neokortex-el szemben a túlélés és a szaporodás elemi funkcióinak az anyagi színtereként működik.

Erre az agyterületre hatnak az illatok, aktiválva olyan elnyomott tudattartalmakat, amik akadályozzák egy-egy életterületből való továbblépésünket, a lelki harmónia megteremtését. Az illóolajok használatával transzparensebbé tehetjük az én-részeink közötti kapcsolatot. Ezáltal  növelhetjük a mindennapi életben folytatott munkánk hatékonyságát, és felpörgethetjük memóriánk kapacitását is. Javulhatnak a pszichoszomatikus panaszok, és akár teljes gyógyulásunkat is tapasztalhatjuk.

Az aromaterápiát alkalmazhatjuk a Feng-shui módszereivel ötvözve, amikor is a bágua területeit különleges keverékekkel, saját magunk által választott illóolajakkal aktivizálunk.

Akit a kézzelfoghatóbb része érdekel e medicinának, az sem marad szárazon. Hatalmas eszköztárral bír az aromaterápia: a gyógyfürdő, a bedörzsölés, az inhaláció, masszázs, vagy párologtatás mind-mind egy lehetőség a nyugalom, a szellemi-fizikai aktivitás és hatékonyság növelésére.

TIPP:

Immunrendszerünket  a következő illóolajokkal támogathatjuk:
 • Bazsalikom
 • Eukaliptusz
 • Citrom
 • Teafa
 • Levendula

Szellemi fürgeséget adnak az alábbi olajok:
 • Ciprus
 • Bazsalikom
 • Citrom
 • Eukaliptusz
 • Rozmaring
 • Boróka

Használjuk a fenti olajakat a szoba légterébe permetezve egyesével, vagy tetszőleges kombinációjukkal dolgozva. Tehetjük az illóolajakat szobai párologtatóba, aromalámpába is.

 

TUDTAD?

Az illatos olajak évezredek óta a vallási szertartások rituális eszközei. A táltosok, varázslók a földi dimenzió és a szellemi szféra közötti kapcsolat hordozói még napjainkban is. Belső átélésben valamennyien képesek vagyunk a növények által képviselt energiák megkülönböztetésére. Hagyatkozzunk mi is intuíciónkra, amikor illóolajat választunk egy-egy különleges alkalomra, vagy speciális élethelyzetre.

Az illatok csodákat művelnek a testtel és a lélekkel.
Bontakozz ki, légy bátor és kreatív önmagad felé!