NYERS HEDONISTA ÖRÖMÖK
Semmi spanyolviasz, csak életem első nyers édessége, ha a gyümiturmixokat nem számítjuk ide. Dokumentálom egyrészt Nektek, kortársaim, részben viszont jövő hétre, hátha elmúlik bennem valami, és akkor csak állok majd bután, nem tudva, mit mivel kell összekeverni. 😀 Óh, de hát ez hülyeség, kérem, mert a nyers édesség készítését sem tanulni, sem pedig elfelejteni nem lehet! Három pillére van. Jó alapanyag, jó daráló (jelen esetben kávéőrlő), és egy gramm regressziós hajlam a homokozós korunkban sokat gyakorolt úgynevezett pacsáláshoz. Késztermékünk előnye az, hogy tele van élettel, energiával, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal, valamint rostokkal. Lássuk! 🙂
Véletlenül épp piacon jártam ma reggel, és véletlenül marha olcsón jutottam kesudióhoz, s ha már ott voltam kedvenc magárusomnál, vettem némi datolyát, mazsolát, és vagy 10 kg friss gyümölcsöt is. A nyers csokoládé a tengerentúlról érkezett, köszönet érte, akit illet <3, és a többi hozzávaló (utifűmaghéj, kókuszreszelék-zacc kókusztej készítésből, kókuszzsír, reszelt tonkabab, napraforgómag, BIO citrom illóolaj, karobpor) már otthon csücsült.
METÓDUS:
Fogd a hozzávalókat, és két-három kombinációban készíts belőlük ragadós masszát. A két, vagy három masszát aztán lapogasd rétegesen egy formába (jelen esetben szilikon tortaforma), tedd egy éjre a hűtőbe, vagy pár órára a fagyasztóba. Ne felejtsd el kivenni, és kóstolás után tedd vissza az állad. ! 😀
A kb. pontos recept, utólag fejben bemérve a mennyiségeket. Minden felelősség a Tiéd. 😉
Első réteg, a forma aljára nyomkodva: – egy marék friss, omlós datolya – egy marék kesudió porrá őrölve – egy kiskanál tonkabab megőrölve
Második, középső, legkiadósabb réteg: – két csésze kókuszzacc – két ek karobpor – egy ek utifűmaghéj – egy ek kókuszzsír (szűz) – egy ek apróra darabolt nyers, cukortalan csokoládé – 10-12 csepp bio citrom esszencia
Harmadik réteg: – beáztatott mazsola ledarálva
Negyedik, darabosabb réteg, a „süti” alja: – egy csésze napraforgómag megőrölve – egy csésze másik típusú mazsola szárazon megőrölve
Tálald idénygyümölcsökkel, télen lekvárral, vagy egyszerűen egy illatos gyógynövényteával. A gyerekek is szeretni fogják, fűszerezheted sokféleképpen, pl. fahéjjal, vaníliával, de cseppenthetsz bele narancs illóolajat is.
Jóó étvágyaat! 🙂
Hagyj üzenetet