HuAnita rasztái ihlették ezt a finom illatú, selymes szapit.
Hua sem állhatja a kemikáliákat, viszont a városi bűzben feltétlenül szükséges tisztítani a hajat, a fejbőrt. Főképp, ha szociális lények akarunk maradni. :))) Az öntisztulás sajnos ilyen szennyezettség mellett ugyanis szinte lehetetlen. De most  reméljük, erre is született megoldás, hiszen közös ügyködésünk gyümölcseként elkészült a rasztaszappan. Kevertünk, kavartunk, kicsit be is füstöltük a Gangesz konyháját, de most itt száradozik a polcon egy nagyon finom illatú, kedves szappanka. Jelenleg tesztelés alatt áll, illetve a rasztakirálynőre vár – rremélem, hamarosan kiderül, mit is ér. A külleme, s állaga sokat ígér. 🙂

 

A szapi fő attrakciója a RICINUSOLAJ, és a DIÓLEVÉL gyorsmacerátum.

[sws_ui_icon ui_theme=”ui-smoothness” icon=”ui-icon-circle-triangle-e”] [/sws_ui_icon] A ricinusolaj lággyá teszi a szappant, és magasan az egyik legjobb bőrápoló olajunk. Jelenleg vegyszerboltban, gyógyszertárban, és interneten zöld boltokból rendelhető. A ricinusolaj tucatnyi gyógyító felhasználásáról szóló cikket feltétlenül el kell olvasnod! Nem csak bőrápolási vonatkozásban értékes alapanyag, csekkold!

[sws_ui_icon ui_theme=”ui-smoothness” icon=”ui-icon-circle-triangle-e”] [/sws_ui_icon] A diólevélről annyit, hogy levelének forrázatát borogatás formájában illetve lemosásra használják fekélyek, kelések, ekcéma, akne, gyulladásos sebek gyógyítására, továbbá izzadás ellen. Ezenkívül gargalizálószerként torokgyulladás esetén hatásos, ülőfürdőként pedig aranyér kezelésére jó.

Jelen esetben egy kis ideig olajban melegítettük a diólevél-szárítmányt, ami ugyan alatta van az előírásos 3 óránál, de sajnos ennyi időt nem tudtunk szabni a műveletre, hiszen kint akkor még sütött a nap, és a gyerekek, meg a kutyák ugrálni óhajtottak a friss levegőn.

RECEPT

Haj’rá -haj’rá szappanosok, tessék kipróbálni! 🙂