Készítsd el magad a téli forró italodat, és saját, serkentő fűszercsomagod!
✿⊱⊰✿
Mindegy, hogy a vágy a melegítő forró puncsot áhítja, vagy édes és fűszeres almaborról álmodik. Ez a szezon a pikáns, tüzes ízeké, mint a fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, és a csillagánizs. Van valami diszkrét bája ennek az időszaknak, amint a kint dúló hidegben a biztonságos hőt egyenest a testünk velejével fuzionáljuk, legyen az enyhe aromával gőzölgő herbáltea, vagy egy városi séta után elkortyolt esti, fűszeres forralt bor, ami lefolyik áthűlt torokcsúszdánkon.
Ez a recept ízletes, melegítő, egzotikus keleti fűszernövényeknek keveréke, és finom ízén túl remekül működik különböző borok, puncsok, teák egyedivé tételéhez, ajándékba, vagy azokon az estéken, amikor igazán megérdemlünk egy kis kényeztetést. A mixet alkotó fűszerek nagy része magas agnival, azaz hőfejlesztő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért módjával használhatjuk a házipatika részeként is: megőrölve édes tésztákba keverve, almalevesben főzve, teába, vagy akár alkoholban oldva emésztés- és keringésserkentő tinktúrák alapanyagaként is számíthatunk kiváló hatásaival.
TIPP: Miért ne raknánk össze egy ajándékkosarat a fűszerek, tea és / vagy egy üveg vörösbort társaságában? Nyugodtan másoljad be a recepteket egy szép kártyára, és evvel együtt haladjon a finom ajándék …
Hamarosan a fűszerekről is olvashattok bővebben, de ez a következő posztok témája lesz. 🙂
Hozzávalók
• 4. egész szerecsendió
• ½ csésze bio kardamom
• ½ csésze bio fahéj chips (édes)
• ¼ csésze bio narancshéj
• ¼ csésze bio citromhéj
• ¼ csésze bio gyömbér gyökér
• ¼ csésze egész szegfűszeg
• ¼ csésze szegfûbors
• 2. vanília bab
• bio csillagánizs , egész hüvely (opcionális)
• fahéj
Elkészítése:
Tedd a szerecsendiót, a kardamom egy vastag műanyagba vagy zsákanyagba és nehéz sodrófa segítségével törd apró darabokra. Megteheted aprítógéppel, vagy kávédarálóval is, de ne őröld a füveket túl finomra.. Tedd a megtört szerecsendiót és a kardamom darabokat egy tálba, és adjuk hozzá a fahéj chipszet, gyömbérgyökért, narancs-és citromhéjakat, szegfűbors bogyókat, és a szegfűszeget. Tessék kikaparni a vanília bab belsejét és hozzáadni a fűszer keverékhez.
Ez a mennyiség körülbelül 2 és fél csésze fűszerkeveréket ád, amit több recept kipróbálásához is felhasználhatunk. Tegyük vászontasakocskába, kössük össze a száját, és akasszuk egy üveg bor nyakába, vagy egy csomag teára. Tehetünk hozzá egész fahéjat és csillagánizst is, pár szem rózsaborssal. az egész egy csodás potpourrira emlékeztet. Több, mint élvezet, inkább a gyógynövények áldó hatása egy kis tasakban ügyesen egybegyúrva.
Meglepetés forralt bor recept nem csak szilveszterre
Hozzávalók:
• 1 üveg vörösbor (választott)
• ½ csésze friss narancs-vagy ananászlé VAGY ½ csésze bodzaszörp
• 1 tasak aprított fűszer (fent)
Öntsd a vörös bort és a gyümölcslét egy nagy serpenyőben. add hozzá a fűszerkeveréket és extra fahéjat, ha szükséges. Melegítsd lassan, közepes lángon, épp csak hogy bugyborékoljon kissé. Kapcsold a hőt egészen alacsonyra, fedd le és hagyd lassú tűzön 20 percig. Vedd le a fedelet, vedd ki a fűszertáskát, és add hozzá a bodzaszörpöt (opcionális). keverd át jól. Tálaljuk egy szelet narancs és a fahéj társaságában.
Forrás: https://mountainroseblog.com/make-mulling-spice-recipe
Hagyj üzenetet