Ma végre újabb felháborítóan gyors, finom, egészséges ebédünk volt. 😀
✤
Hát be kell lássam, hogy kevés alapanyagból is lehet csodát varázsolni, ha az a kevés minőségi. A megosztás oka most egyrészt az, hogy a hozzávalók a cukkini kivételével mind a közösségi platformként működő, termelői kincseket árusító Szatyorbolt polcairól származnak. Tehát, ez a mai ebédrecept egy Szatyor termékteszt is egyben.
A másik teszt a tegnapelőtti zabtej készítéséből félretett zabtejszín alkalmazása – az eredmény pedig krémesen fenomenális, a bírák örültek. 🙂
HOZZÁVALÓK:
✤ Bio tönkölytészta/ Naturgold márkájú/ 250 g/ 300 ft,-/ Szatyor
✤ Napraforgó olaj, hidegen sajtolt/ Szatyor✤ Majdnem egy egész hatalmas póréhagyma/ Szatyor
✤ Másfél cukkini kicsire szecskázva
✤ Parajdi só
✤ Zabtejszín
ELKÉSZÍTÉSE:
– A tésztát sós, olajas vízben puhára főzöm. Eközben felkarikázom a pórét, a cukkinit.
– Amint megfőtt a tészta, leszűröm, levét félreteszem. Jó lesz levesalapnak, mártásokhoz, vagy meleg itókának. A nyár még messze. 🙂
– Napraforgóolajon, sóval felteszem a zöldségeket egy szélesebb átmérőjű, vastag aljú inoxedényben. Párolom. Hozzáteszem a zabtejszínt. Ha túl sűrű, a tésztalével felöntöm kissé.
– Hagyom, párolódni a fedő alatt, hogy a póré ne reccsenjen a fog alatt.
– Amint kész az isteni zöldséges krémmártás, összeforgatom a fini tönkölytésztával.
– Pici borssal fűszereztem. Ajánlom még: szerecsendió, kurkuma, kakukkfű
Tányérra halmozva, lábasból, tálcáról, a párom hasáról,,,,.. csak mértékkel! 😀
✤
Holnap is arra járok. Mit kértek? 😀
Feltétlenül ugorjatok be Ti is. Zamathegyvidék…. 🙂
Cím: VIII. kerület, Gyulai Pál utca 12.
Hagyj üzenetet