ZÖLDMAG FESZTIVÁL – MINDEN, AMI FENNTARTHATÓ!

Múlt hét szombatján a MagNet Házban, a ZöldMag Fesztiválon vendégeskedtünk. Tobzódott az Andrássy úti közösségi tér az ökologikus életmódot támogató civil szervezetek, előadók, önkéntes életszépítők programjaiban. Gyönyörű volt! Találkozhattunk a Messzelátó Egyesülettel, a Tudatos Vásárlók Egyesülete bemutatta az általam is támogatott öko-körök alulról építkező rendszerét, előkerült a sörkollektor és a hulladékékszer készítése saját kezűleg, és persze a tavasz első napsugaraira felbukkant egy élő fűszernövénypult is, ahol vásárolhattatok szép palántákat. Velem egy teremben kimerítő előadást hallhattatok az öko-bio tisztító-, és testápolószerek saját kezű készítéséről, aminek szükségessége manapság egy neuralgikus pont -főleg, ha háziasszony is vagy- mivel a nagyipari szerek mára a zsebkiforgatás, és kémiai terror fogalmait is sajnos erősen kimerítik.

Természetesen itt is van egy csodakapu, amin keresztül az ártó hatások elkerülhetőek: ne vásárold, ne használd őket! Készíts, készíttess sajátot, hidd el, ugyanolyan hatékony, és számos előnnyel jár a vegykoktélok hátrányaival szemben. 🙂

IMG_0504

ÍGY TÖRTÉNT: Délelőtt én is megérkeztem a Rekettye terembe, mega hátizsákommal, amiben ott lapult összes kis bio-esszenciám “ától cettig”, felkészülve arra, hogy forgassátok, szagolgassátok, ismerkedjetek velük, és kombináljátok őket.
Az illatok, melyek a bőrre simulnak, BIZTONSÁGOSAN ALKALMAZVA ártásmentesek (ahimszá), és ez a natur aromaparfüm egyik lényege. Mentes a MESTERSÉGES kemikáliáktól, viszont előállításuk, és az irántuk való kereslet a gyógynövénytermesztést támogatja.

Épp ezért, amikor valódi, tiszta illót vásárolsz, a pénzeddel “szavazol”, ahogyan mondják. A döntéseddel támogatsz egy élhetőbb, egy fenntarthatóbb jelent !

IMG_0506

..mire valamennyi üvegcse előkerült, már majdnem minden ülőhely elfogyott. :)Hát ennyire illatfüggők vagyunk mi, emberkék. Ami pedig ezután következett, az maga volt az illatok és a kreativitás orgiája.

Főképp a hölgyek képviselték az aromarajongók táborát, de a közönség soraiban ott ült két fiatalember is, akik parfümőrt meghazudtoló összetettséggel és precizitással adták át magukat az érzeteknek, és finomították addig keveréküket, amíg az relatíve tökéletessé nem vált! Meglátogatta asztalunkat néhány “kiskorú” is, őket az anyukájuk felügyelte, amíg összeállították a maguk kis miniparfümjét.

Legsebesebb versenyzőnk Szellő volt, aki egy csepp pálmarózsa illóval a csuklóján már tova is szállt…. 🙂

S íme, néhány tuti recept, amit Ti álmodtatok, és osztottatok meg velünk a készítés spontán pillanataiban! Köszönöm, hogy eljöttetek, inspiráltátok egymást, és magatokat!

S köszönet a ZöldMag Fesztivál szervezőinek, a MagNet Ház munkatársainak a remek eseményért… jövőre, vagy még előtte, remélem újra találkozzunk! 🙂

A BEÍGÉRT RECEPTEK, MELYEKET TI KÉSZÍTETTETEK EL

Bergamott22x66

Recept 1.)  3 cs zeller 6 cs levendula 6 cs tonkabab 3 cs szegfűszeg

Recept 2.)  1 cs pálmarózs 5 cs vanília 5 cs limett 3 cs vérnarancs 2 cs bergamott

Recept 3.)  6 cs citromfű 6 cs elemi 3 cs tonkabab

Recept 4.)  3 cs atlaszcédrus 4 cs vanília 4 cs narancsvirág 3 cs grapefruit

Recept 5.)  7 cs bazsalikom 2 cs babérolaj 2 cs borsosmenta 1 cs kubeba 2 cs levendula 2 cs citrom

Recept 6.)  3 cs elemi 3 cs copaifera 4 cs levendula 2 cs zöldcitrom 2 cs babérolaj

Recept 7.)  2 cs ylang 2 cs citrom 2 cs zsálya 2 cs vérnarancs

Recept 8.)  8 cs pálmarózsa 1 cs citromfű 4 cs orvosi záslya 2 cs atlaszcédrus 4 cs levendula 1 cs vanília 2 cs tonkabab 5 cs vérnarancs 4 cs citrom

Recept 9.) cseppszám-mentes: citrom, limett, ylang, grapefruit, citromfű, rózsafa, vérnarancs, levendula

fitoterapia

Inspirálódjatok, és hangolódjatok a növények Fénytermészetére. Támogassuk tettekkel Földünket, az Élő, intelligens Gaia anyát….

Békével! 🙂 Jucus