Kisvic nyálcsorgatós finomságát gyorsan elkészíthetitek a gyerekeknek is, bármikor. Reggelire, uzsira is nagyon finom és tápláló eledel.
Nevezetesen: darabolt-őrölt dió, lenmag, karobpor, szőlőmagolaj, aszalt vörösáfonya (nem kén-dioxiddal tartósított!).
Totálisan agyturbósító étel, tele olyan zsírsavakkal, amik a gondolkodást élénkítik, a reakcióidőt rövidítik, és az érrendszert is szép tisztán tartják.

 

Vic honlapját és blogjait egyébiránt naturkozmetika, csodatextilbaba, és élőbaba-hordozó takaró ügyekben is melegen, sok-sok szeretettel ajánlom Nektek. Uccu neki! 🙂

A vörösáfonyás álomtál hozzávalói:

  • Dió,
  • lenmag,
  • HS olaj,
  • karob és
  • vörösáfonya

Elkészítése egyszerű: a megdarált lenmagot, a darabolt diót keverd össze a hidegen sajtolt olajjal. A Vic-féle finomságra én sárgabarackmag olajat teszek, mert szeretem az enyhe mandulaízt, és a krémek készítéséhez úgyis mindig tartok egy keveset a hűtőben. A lenmag és a dió tele van omega3 zsírsavval, akárcsak telítetlen zsírsavval az olaj, amivel összedolgozzuk.

Aszalt vörösáfonyával keverd még be, és karobporral.
A KAROB jó lehet neked, ha a kakaóra allergiás vagy, esetleg az a minimális serkentő hatás is zavar, amit az okoz. Finom, édeskés aromája jól illik édességekbe, süteményekbe.
A Vic táljában pirosló VÖRÖSÁFONYA pedig speciális gyógyszere az urogenitális és kiválasztó szervrendszereknek, tehát valódi medicina télen, felfázás ellen, vagy gyermekeknek táborban, amikor sok csemete fordul meg egy mosdóban. (Az aszalék természetesen lehet szilva, mazsola, datolya is, vagy akár reszelt alma, darabolt banán is.)
Édesszájúak a tál tartalmát mézzel is édesíthetik.

A DIÓ és az OMEGA3 ZSÍRSAV JÓTÉKONY HATÁSAI 

dió fantasztikus hatással van az agyműködésre! Tehát, nem csak a közismerten magas magnéziumtartalma erősíti a csontjainkat, de szellemi munkavégzés esetén is jó hatású katalizátor.

“Egy tanulmány azt mutatja, hogy a dió drámai hatással van az agy információfeldolgozó és következtetés levonó képességére (interferenciális érvelés). Más tanulmányok kimutatták, hogy egy olyan étrend amely több mint 2%-diót tartalnaz, képes visszafordítani az agy öregedést, és az életkorral összefüggő motoros és kognitív degenerációt. ” (naturahirek.hu)


Telítetlen zsírsavtartalma miatt képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét.
A benne lévő jótékony hatású Omega-3zsírsav erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásos reumás ízületi gyulladásra is. Omega-3 zsírsavak szükségesek az energiatermeléshez, az oxigénszállításhoz, a hemoglobinok előállításához, a sejtmembránjaink épségéhez, izmaink megújulásához, a sejtosztódáshoz és agyunk szinte minden funkciójához.
A bőrünket belülről, kiváló minőségű olajtartalmával védi a kiszáradástól. Természetesen rendkívül gazdag a különféle ásványi anyagokban is.