Kedveskéim, nem eresztem bő lére a receptet,  hiszen lényege épp a gyorsaság, egyszerűség és tápláló finomság. Tipikus “amit találsz, abból gazdálkodj” recept, tehát magvakkal, diófélékkel, fűszerekkel, lekvárokkal, gyümölcsökkel kicserélhető minden megadott elemtípus. Talán a bulgurt nem érdemes feladni, mert előgőzölt búzatöret lévén 10 perc alatt felfő.

Datolyával, fügével a cukrot is kihagyhatjuk belőle, a magvak, diófélék pedig laktatóbbá teszik. Köszönet Üvegcse Műhely újító szellemének, mellyel a mákot darálás nélkül tette ételeim egyik fő kedvencévé. 🙂

Mit is még. Az utifűmaghéjat mindenféle nyers gyümölcspüréhez ajánlom, kellemesen zselésíti, összetartja azokat. Élettani hatása a bélrendszer aktív megtisztítása mechanikai úton, a felesleges és káros salakanyagoktól. Tiszta bélrendszer, jobb felszívódás, tökéletesebb testi állapot! 🙂 Magőrlemények is mehetnek bele (vörösszőlőmagőrlemény, almamagházőrlemény)

ELKÉSZÍTÉSE:

1.) Felteszem a bulgurt főni: egy rész bulgurhoz kb. két rész forró víz. Amikor duzzadnak a szemek akkor megkóstolom, ha vizet két még, akkor utántöltöm.
2.) Ha puhának ítélem bulgurkát, beleszórom a mákot, ami darálatlanul is remek barát.
3.) Pici só, fahéj, és előre áztatott mazsola, almamagházőrlemény és reszelt citromhéj megy bele.
4.) Édesítem (ez most szőlőcukor volt) – mert ez ugye egy desszert, bár ez most mégis inkább kifogásnak hangzik. ,)
5.) Tálkába halmozom, és egy üreget kanalazok ki a közepéből.
6.) Ebbe az üregbe kerülnek a kincsek: aszalékokból készült élő lekvár, mézes gyümölcsök, ez esetben egy banánka összenyomkodva, némi reszelt körtével és utifűmaghéjjal.

Egészségünkre! .-)