PRIMÉR EGÉSZSÉG

Itt az aranyló őszi napsütés,  vége a nyárnak, indul az ovi-suli, a különóra-munka, és saját magunkat is meg kéne tartani valahogyan. A hűvös és korán sötétedős napokon amikor kevésbé menedzselhető a „mindenjó”, na ekkor jön a gyengeség, nyűgösség, negatív hangulat,  ami a szervezet tartalékait kimeríti, s így ér el minket a fertőzések szivárványszínű hada. Ismerős? Van az a lehetőség, hogy megvárjuk az érkezésüket, majd a) félredobva mindent, b) továbbra is hajtva a kereket elkezdjük az intenzív tünet-eltüntetést, jó esetben immunerősítünk a nagyi fokhagymás receptjei alapján. De vajon kell e- nekünk a szenvedés?

 

 

Az esszenciák itt jönnek képbe: VALÓSÁGOS CSEPPBOMBÁK az egység és egészség megtartásának útján, hisz helyes alkalmazással mellékhatások nélkül, holisztikusan hatnak – azaz mind a testet, mind pedig az érzelmi állapotot képesek felemelni. Molekuláris struktúrájuk, és Fény-esszenciájuk által magasabb energiaszinthez, jobb fókuszhoz, és koncentráltabb memóriához juthatunk. Íme, néhány kedvenc keverék, amely segít távol tartani a fertőzéseket, és erősíti testi-, lelki immunrendszerünket.

Mehetnek az aromalámpába, diffúzorba, a kocsiban párologtatózsákocskára, párnára, csuklóra, pulzuspontra cseppentve, masszázs-, és testolajba, s emellett használhatjuk párájukat ihletőnek is, összekötve az életbeli változások gördülékeny megélésének szándékával.

 


Készítsétek el őket otthon, vagy figyeljétek a workshopos programkiírásokat, és elkészítjük őket közösen, nyugodt körülmények között, egy tea mellet.


 

ESSZENCIACSEPP

RECEPTEK

Jucus kedvenc esszenciamixei ősszel | KLIKK a névre!

  HAJNALMEDITÁLÓ © 


ÖSSZETEVŐK


2 csepp Borsmenta
1 csepp Tömjén
2 csepp Citrom


HATÁSA


 A tömjén az érzékszervek befelé fordítását segíti, a citrom frissít, nem engedi a lassú visszalvást és valamifajta megmagyarázhatatlan, ok nélküli örömmel tölti fel a lelket. A borsmenta elősegíti az összeszedettséget.


ALKALMAZÁSA


A hajnali elcsendesüléshez használjuk, még mielőtt meginnánk az első gőzölgő kávénkat (pörgetőnket). Tegyünk egy simításnyit a halántékunkra, hogy a borsosmenta felfrissítse az idegrendszerünket. Engedjük kialakulni lassan a csendes figyelmet, amely nem választ tárgyául elme kreálta gondolatokat. Helyett merüljünk el a végtelen tér tiszta ürességében.

A korai meditáció után végezzünk el három kör napüdvözletet, és a nap frissen, letisztultan folytatódik majd!

 MEGELÉGEDETTSÉG ©


ÖSSZETEVŐK


2 cs Bergamott
2 csepp Cédrus
1 csepp Tömjén
1 csepp Narancs

 


HATÁSA


A bergamott és a naracs mediterrán melege, és frissessége szinte mindenkiben felkelti az elégedettség, és életöröm állapotát. Ehhez társul a tömjén szakrális erőket közvetítő, és a cédrus komolyságot, stabilitást hordozó közege.


ALKALMAZÁSA


Használd ezt a keveréket bármikor, ha rádtör egy uralatlan hangulat, egy szomorúság, gyengeség, erőtlenség, vagy a hiány megmagyarázhatatlan érzete.
Engedd magadba az esszencia hatását, és lassan ébreszd fel a hálát magadban mindenért, amivel a Lét önmagadra próbál ébreszteni. Mondj köszönetet mindazokért a körülményekért és kapcsolatokért, amelyekben részed lehetett életed során. A hideg zuhanyokért, és az elengedés szükségszerű pillanataiért is!

 

MOST ©


ÖSSZETEVŐK


2 csepp Elemi
2 csepp Fenyő
1 csepp Bazsalikom
1 csepp Rozmaring


HATÁSA


A bazsalikom fűszeres, mindent átható éteri párája utat nyit a mély tudati rétegekbe, ahol a fenyő és a rozmaring éles aromája a sejtek szintjén megébreszti a testet, és fenntartja az éber figyelmet arra, ami éppen Van. Az elemi különleges illata feloldja a világ racionális objektumorientált képzeteit, és megnyit a világ misztikus oldalának megértése felé.


ALKALMAZÁSA


Amikor nincsen kötődésed a belső lelki folyamatokhoz, nem érzed a flowt, és nem is mennek túl jól a dolgok. Ekkor vesd be a Most keveréket, ami kitisztítja a tudat terét, szinte kisepri belőle a zavaros, céltalan gondolatokat, melyek függönyként takarják el előlünk a végtelen kék ég mindent tartalmazó ürességét.

SZIKRA ©


ÖSSZETEVŐK


2 csepp citromfű
1 csepp levendula
1 csepp rozmaring
1 csepp limett


HATÁSA


Friss, virágos, citrusos, fűszeres. Azokra az időszakokra, amikor nehezebb a fókuszálás, nő a szétszórtság, nincs jelenlét, alacsony az energiaszint, nem elérhető erő a rendszer újraindítására.

 


ALKALMAZÁSA


Evvel a keverékkel gyakorolj borulást, mantrázz, engedd el azt, amit szeretnél megoldani.

Tedd félre a belső terheket, és vond ki belőle az energiát!

MANIFESZTÁLÓ ©


ÖSSZETEVŐI


2 csepp bergamott
2 csepp ciprus
1 csepp grapefruit
1 csepp szerecsendió


HATÁSAI


A Manifesztáló esszenciakeverék a belső álmodás során felgyűlt csend-energia bölcs felhasználásában segít. Amit a tárgy-nélküli terességben felismerésként ajándékként kaptál, és érdemes a továbbadásra, a Manifesztáló lehelletében gyakorlati pályára kerülhet.


ALKALMAZÁSA


MÉH-ERŐ ©


ÖSSZETEVŐI


1 csepp ylang-ylang
2 csepp levendula
1 csepp geranium
1 csepp citrom


HATÁSAIALKALMAZÁSA


TELJ-ERŐ


ÖSSZETEVŐI


2 csepp bergamott
2 csepp bazsalikom
2 csepp ylang-ylang
1 csepp fahéj
1 csepp cédrus
1 csepp lime


HATÁSAIALKALMAZÁSA


IMMUNNYUGALOM ©


ÖSSZETEVŐIALKALMAZÁSA


1 csepp szegfűszeg
2 csepp fahéj
1 csepp borsosmenta
1 csepp majoránna

♦ HOGYAN KÉSZÍTSÜK EL A KEVERÉKEKET?


» Egy 5/10 ml-es gyógyszertári üvegfiolában keverjük össze a megadott mennyiségeket, illetve ezeket felszorozhatjuk.
» Hagyjuk érlelődni a keveréket 1 hétig.
» Szagoljuk meg, és döntsük el, vágyunk e további módosításra, ha igen: tegyük azt meg.
» Ha nem, akkor a keverékünk készen áll a felhasználásra.

 

♦ HOGYAN HASZNÁLHATJUK AZ ELKÉSZÍTETT KEVERÉKEKET?


» Diffúzorban porlasztva a légtérbe juttathatjuk, ami egyenletes eloszlást biztost a légtérben. Biztosítja a kórokozók távolmaradását, megakadályozza a továbbfertőzést. A hangulatot észrevétlenül, finoman módosítja, anélkül, hogy erőteljes illathatással kéne megbirkóznunk.
Ez a metódus alkalmas tanhelyiségek, kezelőhelyiségek, terápiás helyiségek, munkaterek belélegeztetésére.

» Hordozóolajba cseppentve (kókusz/jojobaolaj)
Ez a módszer alkalmas olajalapú parfümként való felhasználásra, masszázsolaj készítésére, és házi készítésű krémekbe való adagolásra, amennyiben a keverék hatóanyagai megfelelnek a választott célnak. Fahéj, szegfűszeg esszenciát arcápolásban nem használunk, citrom illóolajat pedig csak minimális UV sugárzást adó hónapokban, vagy éjszakára.

» Zsebkendőre cseppentve inhaláljuk

 

♦ KEVERÉSI, HIGÍTÁSI ARÁNYOK, BIZTONSÁG


Inhalálás: 1 l vizbe 5 csepp illóolaj
Fürdő: Egy kádnyi vízbe 5 csepp illóolaj, tejben, mézben elkeverve
Borogatás: 1 l vízhez 5-6 csepp illóolaj
Masszázs: 20 ml bázisolajhoz 10 csepp illóolaj [2,5%-os oldat] • Helyi bedörzsölőszer: 20 ml bázisolajhoz, vagy alkoholhoz 20 csepp
illóolaj [5%os oldat]

 

Latest Features

Expert advice and in-depth features for a healthy life

Ájurvédás hat elem leveske

Kiegyenlítés a konyhában Az alábbi kiegyenlítő-fűtő levest ma készítettem el, és olyan finom, valamint annyira egyszerű, hogy szeretettel ajánlom, készítsétek el Ti is! A

Ayurvéda faIatok I. – EREDET

AYURVÉDA: AZ ÉLET TUDOMÁNYA (MŰVÉSZETE) Ayurvédás ismeretek I. Honnan ered, mióta alkalmazzák, és mi benne a pláne?  Miért óckodunk annyira a mai nyugati

Szúnyogűzés öko-jógikusan

Ki ne szeretné elérni, hogy a szúnyogok, kullancsok, és egyéb aprónépek hűvös közönnyel viseltessenek felé? Ezt a távolságtartást elérhetjük kemikáliákkal, vagy gyógynövények esszenciális olajaival, melyeket szárnyas barátaink

A Jógáról

A mentális-tudati tréningek folyamán nagyon hasznos lehet a HATHA-jóga gyakorlati alkalmazása, lehetőleg a mindennapokba beiktatva. • • • MIÉRT? Mert gyakorlatilag kizárt, hogy az évek-évtizedek alatt kialakult

2019-07-02T22:57:06+02:00

Válassz felületet és oszd meg a tartalmat!

Hagyj üzenetet

Go to Top